Naslovna / Vijesti / Društvo / NVU Bonum održao konferenciju za medije povodom novog projekta, Drogu neću zdrav život hoću

NVU Bonum održao konferenciju za medije povodom novog projekta, Drogu neću zdrav život hoću

NVU ,,Bonum” realizuje novi projekat pod nazivom ,,Drogu neću zdrav život hoću”. Projekat je podržan od strane ministarstva zdravlja. Živimo u vremenima gdje je droga postala dostupna svim uzrstima pa je to jedan od glavnih razloga da se realizuje ovaj projekat. Veoma je važno da se da se djeca iz osnovnih i srednjih škola informišu i edukuju o opojnim sredstvima, pogotovo se akcenat stavlja na osnovce iz seoskih područja, kako bi na vrijeme bili izloženi edukaciji.Projekat će obuhvatiti i ugrožene grupe, kojima do sad nije pružena adekvatna informacija, akcenat će biti na rome iz našeg grada.

U okviru projekta realizuje se veliki broj aktivnosti.

Primarni cilj projekta je je prevencija upotrebe droga i pomoć ljudima, posebno mladim ljudimakako bi se izbjeglo ili odgodilo pokretanje, ili ako su već počeli, da im se pomogne dok nisu razvili poremećaj ovisnosti. Saradnici u projektu su Vasilije Tešović iz NVO ,,Inkluzija” i Emir Stupar.

O Boriša Kankaraš

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *