Naslovna / Vijesti / Društvo / Operativna akcija „Petarda“ počinje u ponedeljak

Operativna akcija „Petarda“ počinje u ponedeljak

Cilj operativne akcije “Petarda” je sprečavanje nedozvoljene trgovine i zloupotrebe pirotehničkih sredstava, koje mogu imati za posljedicu povrjeđivanje, izazivanje požara i narušavanje javnog reda i mira, naročito u vrijeme predstojećih Novogodišnjih i Božićnih praznika.

U cilju sprečavanja trgovine i zloupotrebe pirotehničkih sredstava, što za posledicu ima povređivanje, izazivanje požara i narušavanje javnog reda i mira naročito za vrijeme proslave novogodišnjih i božićnjih praznika, u vremenskom periodu od 16. Decembra ove do 16. januara 2020. godine Centar bezbjednosti Pljevlja realizovaće operativnu akciju “Petarda”.

Pored službenika Centra bezbjednosti u akciju su uključeni službenici Granične policije, carine, nadležnih inspekcija, komunalne policije, predstavnici škola, Doma zdravlja, NVO sektora i medija.

U prostorijama Područne jedinice Pljevlja održan je sastanak operatvinog tima povodom ove akcije, kojoj su se odazvali predstavnici svih relevantnih institucija.

Zamjenik komandira Centra bezbjednosti Pljevlja Žarko Potpara istakao je da su akcije Petarda prethodnih godina dale dobre rezultate tako da nije bilo ozbiljnih povreda.

Opšta je konstatacija da će se u akciju uključiti svi akteri kako bi bezbjednost i javni red i mir bili na nivou.   

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *