Naslovna / Vijesti / Društvo / Vlada izdvaja pet miliona eura za projekat Predškolska infrastruktura

Vlada izdvaja pet miliona eura za projekat Predškolska infrastruktura

Na današnjoj sjednici Vlade usvojena je i Informacija o zaključenju Okvirnog ugovora o zajmu, sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), za realizaciju Projekta „Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori – 2“.

“Ukupna vrijednost Projekta je oko 15 miliona eura, od čega 10 miliona obezbjeđuje CEB kroz kreditna sredstva, dok preostali iznos obezbjeđuje Vlada Crne Gore. Ovim kreditnim aranžmanom predviđena je izgradnja šest novih objekata, kao i potpuna rekonstrukcijasa proširenjem kapaciteta jednog objekata”, navode iz Vlade.

Riječ je o četiri objekata u Glavnom gradu i tri objekta u sjevernom regionu, kapaciteta 1.675 djece.

Vlada je usvojila Izvještaj o realizaciji Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2019/2020. godinu u kojem je navedeno da je broj prijavljenih mjesta u osmom ciklusu Programa veći u odnosu na prethodnih sedam ciklusa i da predstavlja rekordnu potražnju od 11.613 radnih mjesta od strane poslodavaca.

U raspravi je ocijenjeno da ovaj program očigledno daje povoljne mogućnosti mladim ljudima sa dovoljno potencijala te da je dobar rezultat povezan i sa dešavanjima na tržištu rada odnosno sa činjenicom da je u mandatu ove Vlade otvoreno oko 30.000 novih radnih mjesta.

“Novac uložen u ovaj Program daje efekte”, zaključio je predsjednik Vlade.

Na sjednici je donijeta Odluka o izradi Izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana i Urbanističkog projekta „Istorijsko jezgro” Cetinje.

“Cilj izmjena i dopuna DUP-a i UP-a je kvalitetno uređenje prostora u ambijentalnom, funkcionalnom i arhitektonskom smislu, kao i stvaranje planskih pretpostavki za realizaciju predviđenih sadržaja”, ističu iz Vlade.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *