Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Do lakšeg zaposlenja uz podršku Norveške

Do lakšeg zaposlenja uz podršku Norveške

Stručno osposobljavanje za najmanje 60 nezaposlenih lica i zapošljavanje bar 30, u manje razvijenim opštinama Crne Gore, podržava Kraljevina Norveška kroz projekat “Norveška za vas – Crna Gora” sa 150.000 eura.

“U okviru javnog poziva za organizovanje stručnih obuka, do 30. januara 2020. godine, za bespovratna sredstva mogu da konkurišu privatne firme, lokalne samouprave ili javna preduzeća, licencirani organizatori obrazovanja odraslih, nevladine organizacije i drugi entiteti za sprovođenje programa obuke za nezaposlene”, saopštili su organizatori.

Kako su dodali, osnovni cilj ovog poziva je da doprinese zapošljavanju ranjivih grupa, kroz povećanje kompetencija za najmanje 60 nezaposlenih osoba, organizovanjem stručnih obuka i zapošljavanjem najmanje 30 polaznika obuke.

Polaznici programa obuke mogu biti sva nezaposlena lica sa teritorije 16 opština obuhvaćenih projektom „Norveška za vas – Crna Gora“.

“Zainteresovani mogu podnijeti prijedlog projekta za dodjelu bespovratnih sredstava u visini od 5.000 do 30.000 eura za organizovanje obuka od dvoje do 12 polaznika, od kojih polovina treba da dobije zaposlenje. Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave nalaze se na sajtu projekta www.norveskazavas.me”, ističe se u saopštenju.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore.

Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona eura, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Za projekat 1000 plus se prijavilo pet banaka, poziv za građane u oktobru

Pet komercijalnih banaka prijavilo se na osnovu javnog poziva u okviru četvrte faze projekta „1000 …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *