Naslovna / Vijesti / Politika / Krajem decembra XVII sjednica lokalnog parlamenta

Krajem decembra XVII sjednica lokalnog parlamenta

Sedamnaesta sjednica Skupštine opštine Pljevlja zakazana je za 26. decembar. Sudeći po obimnom dnevnom redu za koji je predloženo 23 tačke, očekivano je da će se i ova sjednica upisati u listu maratonskih zasjedanja.

Odbornici lokalnog parlamenta pet dana uoči Nove 2020. godine raspravljaće o čak 23 tačke Dnevnog reda koje su predložene za XVII sjednicu Skupštine opštine.

Prije svega na Dnevnom redu našli su se predlog Programa rada Skupštine opštine Pljevlja i predlog Odluke o budžetu opštine Pljevlja za 2020.godinu.

Treća tačka, ne manje značajna predlog Odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja Javne ustanove Centar za kulturu Pljevlja i dalje predlog Odluke o osnivanju Javne ustanove Centar za kulturu.

Sledeća tačka je predlog Odluke o donošenju Lokalnog plana akcije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti 2020-2021.god.

Raspravljaće se o predlogu Odluke o finansiranju rada geronto domaćica, zatim o predlogu Odluke o davanju saglasnosti za angažovanje trećih lica za potrebe zimskog održavanja opštinskih i nekategorisanih puteva za 2020. godinu, odbornici će razmatrati i predloge Odluka o prenosu prava korištenja na nepokretnostima na kojima pravo raspolaganja ima opština Pljevlja JU Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“,JU Zavičajni muzej, i JU Umjetnička galerija „Vitomir Srbljanović“.

Sledeća tačka je predlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o imenovanju direktorice JU Narodne biblioteke. Parlament će razmatrati i informaciju o stanju životne sredine na teritoriji naše opštine za period 2018/2019 godina, zatim informaciju o evidenciji nepokretne imovine na kojoj pravo raspolaganja ima opština Pljevlja za 2018. godinu.

Narednih deset tačaka odnose se na predloge Odluka o davanju saglasnosti na programe rada za 2020. godinu i to DOO „Vodovod“, DOO „Čistoća“, DOO „Grijanje“, DOO „Komunalne usluge“, DOO „Lokalni putevi“, DOO „Centar za sport i rekreaciju“, JU Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“, JU Zavičajni muzej, JU Umjetnička galerija „Vitomir Srbljanović“ i na kraju JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom.

Sudeći po obimnom dnevnom redu za koji je predloženo 23. tačke, očekivano je da će se i ova sjednica upisati u listu maratonskih zasjedanja.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *