Naslovna / Vijesti / Društvo / Svaki čitalac u „Srednjoškolcu“ može da pronađe zanimljivu priču

Svaki čitalac u „Srednjoškolcu“ može da pronađe zanimljivu priču

Zanimljive i interesantne priče iz različitih oblasti od 2006. godine pronalaze, pripremaju i pišu za list „Srednjoškolac“ učenici SSŠ Pljevlja u saradnji sa profesorima. O novom broju lista „Srednjoškolac“ u kom je akcenat stavljen prvenstveno na teme o mladima govorila je učenici, Svetlana Kljajević.

Učenica trećeg razreda SSŠ Pljevlja, Svetlana Kljajević za list „Srednjoškolac“ počela je da piše u prvom razredu.

„Prve godine to su bili kraći tekstovi. Prvi razred, tek uključivanje u rad čitavog „Srednjoškolca“, a naravno mi u „Srednjoškolcu“ radimo tokom čitave godine. I naravno van školske godine, zato što prikupljamo i aktivnosti  koje se dešavaju tokom ljeta, a u kojima učestvuju naši učenici.“, kaže iz Uređivačkog tima, Svetlana Kljajević.

U ovogodišnjem dvobroju akcenat su stavili na teme o mladima.

„Na njihovo odrastanje, konflikte i kako ti konflikti treba da se rješavaju i naravno ogovaranje koje se dešava u školi“, rekla je Kljajević.

U timu za „Srednjoškolac“ pišu učenici, predlažu teme i učestvuju u radu, na čelu sa Uređivačkim odborom kog čine: profesorice Fadlija Šabanić, Tanja Todorić, Vida Milić, Nada Jović, Amira Čolak, profesori Milenko Šarac i Vladica Avramović, kao i učenica Svetlana Kljajević.

Svaki čitalac u Srednjoškolcu može da pronađe zanimljivu priču.

„Svakako zavisi ko šta voli, ali za sve može da se nađe“, objašnjava Kljajević.

Kako kaže Kljajević ako neko želi da zna informaciju, potrudiće se da istraži i sazna o temi koja ga interesuje. Za Srednjoškolac mogu da pišu i bivši učenici, a onim koji do sada nisu pisali preporučuje.

„Uzmite, pišite, svi ovi učenici koji ne učestvuju, barem predložite nešto, jer nemoguće da nemate baš nijednu ideju, jer sve što se predloži može se staviti u određenu rubriku“, predlaže Kljajević i dodaje „Samo je bitna ta radoznalost da nešto nauči, dođete do nekih  novih informacija , ne zna ih niko, znamo ih mi, hajde da ih predstavimo“.

Prvi broj lista Srednjoškolac izašao je 2006. godine, a o procesu od odabira tekstova do štampanja lista „Srednjoškolaca“ opširnije možete saznati u videu koji slijedi.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *