Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Crnoj Gori potrebna termoenergija

Crnoj Gori potrebna termoenergija

Nama ne treba drugi blok, prvi blok, treći blok, nama treba novi blok koji će sa istom količinom uglja proizvoditi više kilovat sati električne energije kaže dr Filip Vuković.

Komentarišući odgovore dobijene na premijerskom satu poslanik dr Filip Vuković je kazao da Crnoj Gori potrebna termoenergija. ‘’Nama bez obzira na sve obnovljive izvore treba stabilan izvor a to je termoelektrana. Nama ne treba drugi blok, prvi blok, treći blok, nama treba novi blok koji će sa istom količinom uglja proizvoditi više kilovat sati električne energije’’ kazao je Vuković.

Po njegovim riječima Crna Gora neće narušiti odnos ugljen – dioksida koji se emituje. ‘’Crna Gora mora da razmišlja o svojim intresima i ne smije da izbaci ovaj vrlo važan resurs kojim raspolažemo. Mi smo imali dvije trećine obnovljivih i jednu trećinu termo izvora.’’ istakao je Vuković. Novi objekti, veliki vjetroparkovi i potencijali koje Crna Gora ima u hidroenergiji  i potencijali koji se imaju u termoenergiji Crna Gora može da ostane u granicama  projektovanih odnosa obnovljivih i neobnovljivih izvora zaključuje Vuković.

Vuković je ukazao da je moguće da se za deset, dvadeset godina  neće o termoenergiji govoriti kao problematičnoj.

Premijer Marković je podsjetio da je Crna Gora prihvatila međunarodne obaveze u oblasti energetike. Premijer Marković se složio da termoenergiju kao opciju ne treba zaboraviti. ‘’Ono što je ovih dana dobijam kao informaciju je da postoje tehnologije koje obezbjeđuju uz korišćenje biomase i korišćenje uglja‘’ kazao je premijer Marković.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Opštine naplatile 1,63 miliona eura naknada za bespravne objekte

Crnogorske opštine naplatile su ukupno 1,63 miliona eura naknada za komunalne opremanje za bespravne objekte, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *