Naslovna / Vijesti / Kultura / Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra u Domu kulture

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra u Domu kulture

U petak 20. decembra 2019. godine sa početkom u 19 časova, Duvački i Gudački ansambli Crnogorskog simfonijskog orkestra održaće koncert u Domu kulture Pljevlja.

Na repertoaru Duvačkog ansambala naći će se „Uvertira“ iz operete „Slijepi miš“ Johana Štrausa II (u aranžmanu Andreasa N. Tarkmana) i „Persijska svita“ francuskog kompozitora Andrea Kaplea. Gudački ansambl će potom izvesti „Četiri godišnja doba u Buenos Ajresu“ čuvenog argentinskog kompozitora Astora Pjacole, a solističku dionicu  tumačiće Mirka Šćepanović – violinistkinja i umjetnička direktorka Muzičkog centra Crne Gore.

Koncert će imati umjetničko-edukativni karakter budući da će pored izvođenja, publika biti u prilici i da se upozna sa načinima primjene citatnosti u djelu „Četiri godišnja doba u Buenos Ajresu“ A. Pjacole, koje je za solo violinu i gudački ansambl aranžirao Leonid Desjatnikov.

Besplatne ulaznice se mogu podići na biletarnici Doma kulture Pljevlja na dan koncerta od 12 časova.

Organizator koncerta – Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja.

O RTPV

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *