Naslovna / Vijesti / Društvo / Sud odredio izvršenje na založenoj opremi Vektre Jakić

Sud odredio izvršenje na založenoj opremi Vektre Jakić

Privredni sud je odredio izvršenje na opremi za proizvodnju peleta koju je “Vektra Jakić” založila kao sredstvo obezbjeđenja za kredit od tri miliona eura dobijen od Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja iz Abu Dabi razvojnog fonda.

Iako je na posljednjem ročištu zastupnik “Vektre Jakić”, Ranko Grbavac, tražio odlaganje zbog mogućnosti dogovora, sutkinja to nije dozvolila. Ona je odbila i njegov zahtjev da se sprovede finansijsko vještačenje kako bi bio utvrđen tačan iznos duga, s obzirom na to da momentom raskida ugovora, cjelokupni iznos dospijeva na naplatu.

Zahtjevima se protivi i zamjenica zaštitnika imovinsko-pravnih interesa, Žana Raičević, koja je navela da nije dobila obavještenje od Ministarstva poljoprivrede u vezi pregovora, ali je imala uvid u predlog „Vektre Jakić“ da rate umjesto njih izmiruje Vektra grupa, dok se ne steknu uslovi da nastave sa otplatom kredita.

Grbavac je kazao da je dio obaveza po kreditu izmiren, kao i da je kašnjenje posljedica nezakonite blokade računa, zbog čega i vode postupak protiv Opštine Pljevlja.

On smatra da bi donošenjem rješenja o izvršenju nastupile nesagledive posljedice, te da bi šteta koja bi nastala bila predmet nove tužbe protiv države.

„Vektra Jakić“ je ugovor o kreditu sa Ministarstvom poljoprivrede zaključila prije četiri godine, kako bi izgradila fabriku peleta. Početkon godine država je raskinula taj ugovor, a u junu je obavijestila „Vektru Jakić“ namjeri da pokrene postupak prinudne naplate.

Izvor: Analitika

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *