Naslovna / Vijesti / Društvo / „DOO „Komunalne usluge“ – ŠTRAJK“

„DOO „Komunalne usluge“ – ŠTRAJK“

U saopštenju koje smo dobili od Štrajkačkog odbora DOO „Komunalne usluge“ stoji da je zbog nemogućnosti da kroz socijalni dijalog ispregovaraju i očuvaju prava zaposlenih u ovom preduzeću, donesena odluka da se organizuje štrajk kao legitiman prekid rada u cilju zaštite profesionalnih, ekonomskih i socijalnih interesa interesa po osnovu rada.

Štrajk u DOO DOO „Komunalne usluge“ organizovan je do ispunjenja sledećih zahtjeva:

– Isplata dvije zarade do 31.12.2019.godine

– Od 1.01.2020.god isplata redovne zarade i jedne zaostale zarade

– Izbor direktora, zatim

– Ne-pokretanje disciplinskih postupaka protiv 6 zaposlenih koji su 16.12 stupili u štrajk, i na kraju

-jednakost u isplatama svih zaposlenih u isti dan.

U saopštenju Štrajkačkog odbora DOO „Komualne usluge“ navedeno je da će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva, odnosno postizanja sporazuma sa poslodavcem.

Štrajkačke aktivnosti će se sprovoditi svakog radnog dana, u trajanju od jednog časa, okupljanjem zaposlenih koji su u štrajku, kao štrajk upozorenja, u uslovnim prostorijama u preduzeću.

Dalje u saopštenju stoji da zaposleni koji stupe u štrajk ne smiju sprečavati ili ometati zaposlene koji ne učestvuju u štrajku da rade, niti smiju sprečavati ili ometati poslodavca da koristi sredstva i raspolaže sredstvima kojima obavlja djelatnost.

Štrajkom će rukovoditi Štrajkački odbor.

Predlog zaposlenih koji su dužni da rade za vrijeme štrajka i način njihove rotacije po vremenskim intervalima, radi obezbijeđivanja minimuma procesa rada, čini sastavni dio odluke. Štrajkački odbor će za vrijeme štrajka sarađivati sa poslodavcem radi obezbijeđivanja minimuma procesa rada, zaključeno je u saopštenje Štrajkačkog odbora DOO „Komunalnih usluga“.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *