Naslovna / Vijesti / Politika / Održana deveta sjednica Odbora za planiranje i uređenje prostora i komunalno-stambenu djelatnost

Održana deveta sjednica Odbora za planiranje i uređenje prostora i komunalno-stambenu djelatnost

Odbor je imao podijeljeno mišljenje o Programu rada Skupštine Opštine Pljevlja za 2020. godinu i Odluci o davanju saglasnosti za angažovanje trećih lica za potrebe zimskog održavanja opštinskih i nekategorisanih puteva za 2020. godinu.

Sead Vesnić, direktor Direkcije za imovinu, je istakao da je zakonska obaveza  da se godišnje izvještava  o imovini opštine. Odbor je imao podijeljeno mišljenje o Informaciji i evidenciji nepokretne imovine na kojoj pravo raspolaganja ima Opština Pljevlja za 2018.godinu. U raspravi o Odluci o davanju saglasnosti na program rada DOO ‘’Vodovod’’ Dušan Janjušević je pitao kada će Postrojenje za prečiščavanje vode preuzeti Vodovod. Haris Alavać je pitao koliko je Vodovod tehnički i kadrovski osposobljen za izvođenje radova na infrastrukturi. Direktor Vodovoda Čedo Gospić je odgovorio da će Vodovod preuzeti postrojenje tokom sledeće godine i da je preduzeće osposobljeno za izvođenje ozbiljnih radova i da se očekuje dodatni prihod po tom osnovu. Odbor je ovom dokumentu imao podijeljeno mišljenje. Haris Alavać je pohvalio Program rada  DOO ‘’Čistoća‘’ za 2020. godinu.

Odbor je imao podijeljeno mišljenje o Programima rada Čistoće i Grijanja. Odbor je sa tri glasa za i jednim uzdržanim podržao Program rada DOO ‘’Komunalne  usluge‘’ za 2020. godinu. U raspravi o Programu rada DOO ‘’Lokalni putevi‘’ za 2020. godinu.  Sekretar Sekretarijata  za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode, Zoran Čolović je ukazao na problem nedostatka kvalitetnih pozajmišta materijala za tamponioranje putev. Čolović  je istakao da je neophodno tehnički osnažiti Lokalne puteve kako bi učinak radova bio veći. Odbor je imao podijeljeno mišljenje o Programu rada DOO ‘’Lokalni putevi‘’ za 2020. godinu.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *