Naslovna / Vijesti / Društvo / Brzi internet za 50 škola na sjeveru

Brzi internet za 50 škola na sjeveru

Ministarstvo prosvjete i Crnogorski Telekom uručili su besplatni 4G mobilni internet za 50 područnih jedinica škola na sjeveru a, kako je najavljeno, nakon toga će besplatni internet biti uručen za još stotinu područnih jedinica škola širom Crne Gore.

Internet pakete uručili su načelnica u Ministarstvu prosvjete Marina Matijević i ekspert za korporativnu komunikaciju u Crnogorskom Telekomu Matija Otašević.

Matijević je istakla da je današnji događaj za njih posebno važan, jer njime obezbjeđuju jednake uslove za svu djecu.

“Takođe, upravo na ovaj način internet će ispuniti svoju najbolju svrhu, a to je svakako edukacija”, poručila je načelnica u Ministarstvu prosvjete.

Ekspert za korporativnu komunikaciju u Crnogorskom Telekomu Matija Otašević rekao je da im je zadovoljstvo što su u prilici da nastave saradnju sa Ministarstvom prosvjete na projektu “Internet za sve škole” i to baš dodjelom interneta školama na šjeveru.

“Strateško opredjeljenje Telekoma, koje promovišemo kroz kampanju “Svijet novih mogućnosti”, jeste da tehnologiju, digitalne servise i usluge stavimo na raspolaganje svim građanima. Dijelimo uvjerenje Ministarstva prosvjete da nove tehnologije imaju smisla samo ako su dostupne svima”, naglasio je Otašević.

Internet se dodjeljuje na osnovu Sporazuma koji su u junu potpisali ministar prosvjete Damir Šehović i izvršna direktorica Crnogorskog Telekoma Dina Cibulskaja. Prema njemu će se u naredne dvije godine najveći broj područnih jedinica škola u ruralnim djelovima – pokriti 4G mobilnim internetom. Na taj način i djeci na selima je obezbijeđen pristup internet servisima.

Sve crnogorske matične škole već su pokrivene internet signalom.

Crnogorski Telekom već 12 godina pruža podršku obrazovnom sistemu Crne Gore, kroz obezbjeđivanje besplatnog interneta za više od 200 škola.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Epidemiolog Laušević: Uz odgovornost svih do bezbjednih škola

Epidemiološka situacija može se kontrolisati samo ukoliko najmanje 95 odsto populacije poštuje propisane protiv epidemijske …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *