Naslovna / Vijesti / Politika / Na devetoj sjednici Odbor za finansije, ekonomiju i razvoj razmatrao dio skupštinskog materijala

Na devetoj sjednici Odbor za finansije, ekonomiju i razvoj razmatrao dio skupštinskog materijala

Za devetu sjednicu Odbora za finansije, ekonomiju i razvoj bilo je predloženo osam tačaka. Međutim, predlagač je iz procedure povukao predloge odluka o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima na kojima pravo raspolaganja ima Opština, javnim ustanovama Narodnoj biblioteci “Stevan Samardžić”, Zavičajnom muzeju i Umjetničkoj galeriji “Vitomir Srbljanović”, tako da je Odbor razmatrao pet tačaka.

Za predlog Programa rada Skupštine Opštine Pljevlja za 2020. godinu nije bilo pitanja i diskusija tako da je sa pet glasova za i dva uzdržana glasa Odbor dao saglasnost, da ovaj predlog ide na skupštinsko razmatranje i usvajanje.

Najviše interesovanja izazvao je predlog odluke o Budžetu Opštine za 2020. godinu. U uvodnim napomenama ovog predloga sekretarka Sekretarijata za finansije Biljana Vukanić rekla je da je Budžet za narednu godinu palniranu u iznosu od 20 miliona evra, od čega je za tekući Budžet panirano više od 12 a za kapitalni oko osam miliona evra.

Odbornica DF Slavica Batizić pitala je zbog čega Budžetom nisu planirana sredstva ili subvencije za obaveze prema 15-ak zaposlenih koji su na obuci u postrijenju za prečišćavanje otpadnih voda. Sve iz razloga da se po tom osnovu  preduzeću Vodovod ne stvori gubitak, za vrijeme probnog rada postrojenja, kao što se desilo DOO Komunalne usluge sa podzemnim parkingom. Batizić je stave da je bolje na vrijeme ukloniti uzroke nego trpiti posljedice.

Sekretarka je kazaja da račune za utrošenu električnu energiju u postrojenju plaća firma izvođač, a Avdo Ajanović je dodao da Postrojenje još nije dato na upravljanje DOO Vodovod.

Odbornik Milovan Gogić je pitao zašto u Budžetu nema stavke od neneplaćenih koncesionih naknada iz oblasti šumarstva. Značili da je dug Vektre Jakić oprošten. Odgovor sekretarke je bio da se sa Poreskom upravo radi na prebijanju  duga Vektre Jakić po osnovu poreza i doprinosa.

Milojica Tešović, odbornik Demokrata i predsjednik Odbora  istakao je da je bio kratak rok za javu raspravu i da u Budžetu nema stavke o sredstvima za podsticaj mladih preduzetnika na selu i ženskog preduzetnišva, a nisu ispoštovane ni preporuke Vrhovne revizorske komisije o sredsvima za ugovor o djelu.

Predlog odluke o finansiranju rada geronto domaćica jednoglasno je prihvaćen dok je Predlog Odluke o davanju saglasnosti za angažovanje trećih lica za potrebe zimskog održavanja opštinskih i nekategorisanih puteva za 2020. godinu prošao sa pet glasova za i dva uzdržana.

Odbora za finansije, ekonomiju i razvoj većinom glasova dao je saglasnot Informaciji o evidenciji nepokretne imovine na kojoj pravo raspolaganja ima opština Pljevlja za 2018. godinu Skupštini na razmatranje i usvajanje.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *