Naslovna / Vijesti / Društvo / Novo ruho web portala Televizije Pljevlja

Novo ruho web portala Televizije Pljevlja

U saradnji sa Američkom ambasadom u Podgorici Lokalni javni emiter Radio-televizije Pljevlja realizuje projekat web portal tvpljevlja.me-like Phoenix.

Vrijednost projekta je 20.650 dolara. Modernizacija naše platforme počela je u novembru i trajaće narednih deset mjeseci.

O projektu modernizacije našeg portala razgovarali smo sa direktnom učesnicom projekta Anom Dragaš.

Ana je govoreći o sajtu akcenat stavila na ideju za projekat i istakla da postoje tri osnovna razloga, ideje za to

– Prvi kao što i sam naziv kaže veb portal tvpljevlja.me-like Phoenix (simbolično rečeno-feniks se diže iz pepela). Posle nemilog događaja koji je zadesio našu medijsku kuću u maju 2018. godine gdje je izgorjela gotovo kompletna oprema nismo bili u mogućnosti da emitujemo televizijski i radijski program, pa je u tom periodu portal bio jedino sredstvo informisanja i zbog toga smo se usredsredili na ovu platformu kako bismo izvještavali javnost o dešavanjima u našem gradu, istakla je Ana.

– Tu dolazimo do drugog razloga zbog čega smo ušli u ovaj projekat. Opšte je poznato da mladi, pa i starije generacije, sve više prate društvene mreže i portale, dok televizija polako prestaje da bude primarno sredstvo informisanja i što se nažalost dešava i sa štampanim izdanjima-novine.

– I treći razlog jeste sama svrha projekta koju čini obuka mladih novinara za rad na ovoj platformi kroz kvalitetno i objektivno izvještavanje.

Veoma važno je istaći da je kroz projekat obezbjeđeno i finansiranje naših plata za tri mlada novinara u periodu od 10 mjeseci i oprema za rad na portalu.

Ostaje mi još samo da kažem našim gledaocima da i pored toga što gledaju kanal TV Pljevlja, zaprate naš portal tvpljevlja.me na Fejsbuk stranici Portal RTV Pljevlja kako bi bili u toku sa svim aktuelnim dešavanjima u našem gradu, zaključila je Ana Dragaš jedna od direktnih učesnica u ovom projektu.

Pored Ane direktni realizatori projekta biće Dragana Đurišić i Dušan Joksimović, mlade kolege u našoj redakciji.

Pored informisanja o aktuelnim informacijama na portalu Televizije Pljevlja možete se i reklamirati putem oglasa i banera, a po povoljnijim uslovima to ćete moći uraditi u predprazničnom periodu.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

U Vojsku primljen 141 vojnik po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera, u Vojsku Crne Gore primilo 141 vojnika. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *