Naslovna / Vijesti / Kultura / Sjutra veče promocija knjige Ivo Ševčenko – karikature

Sjutra veče promocija knjige Ivo Ševčenko – karikature

U Hotelu „Franca“  23.12.2019. godine u 19 časova održaće se promocija knjige Ivo Ševčenko – Karikature. O knjizi će govoriti Gojko Božović, Igor Ševčenko i Dragan Paldrmić. Knjiga se može kupiti na promociji po promotivnoj cijeni od 7 eura.

Ivo Ševčenko je Ukrajinac po rođenju, umjetnički grafičar, autor i crtač humorističkih karikatura. Mnogi ga smatraju jednim od rodonačelnika crnogorske karikature. Međutim u jednom tekstu koji je govorio o istorijatu crnogorske karikature nije bilo imena Iva Ševčenka što je bio povod da Dragan Paldrmić i Igor Ševčenko, sin pokojnog Iva počnu na realizaciji knjige posvećene karikaturama Iva Ševčenka. Nakon što je knjiga izašla iz štampe ne kriju svoje zadovoljstvo.

Knjiga sadrži 240 karikatura Iva Ševčenka koje je izabrao njegov sin Igor. One su rasporežene u četiri poglavlja. Prvo poglavlje sadrži lako razumljive karikature. U drugom poglavljju nalaze se univerzalne karikature sa jakim porukama bez riječi, u trećem su ekološke karikature a u četvrtom poglavlju prikazani su portreti  Pljevljaka.

Svojim nebrojenim grotesknim prikazima i osmišljenim komentarima Ivo Ševčenko razotkrivao je humorno-duhovitim stilom teme protivrečnosti aktuelnih društveno-političkih činjenica i zbivanja u Pljevljima.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Promovisana monografija Spomenici NOR-a u Pljevaljskom kraju „Znamenja slobode“

Predstavljanje monografije Spomenici slobode – Spomenici NOR-a u Pljevaljskom kraju Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ daje …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *