Naslovna / Vijesti / Društvo / Stručno osposobljavanje i šansa za zaposlenje

Stručno osposobljavanje i šansa za zaposlenje

Na informativnoj sesiji u okviru projekta „Norveška za vas“zainteresovani su mogli saznati kako konkurisati za bespovratna sredstva Kraljevine Norveške za sprovođenje projekata stručnog osposobljavanja. Sesiju je  organizovala Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge i Sekretarijat za privredu Opštine Pljevlja.

– Tema današnje info sesije je predstavljanje programa koji se odnosi na stručno osposobljavanje koji je veoma sličan nekim ranijim pozivima koje je Ministrastvo rada i Zavod za zapošljavanje oglašavalo s tim što je razlika u tome da je ovaj poziv namjenjen prvenstveno za privatne firme da se prijave za struktuiranu obuku nezaposlenih lica koja oni sami mogu da odaberu bez obzira da li su registrovani na birou rada, te da ih osposobe za svoje potrebe i potrebe drugih. Mi očekujemo kao rezultat projekta da se određeni broj lica zaposli što je u stvari i preduslov da bi neko uopšte mogao da aplicira – kazao je Armen Čekić, projekt menadžer projekta “Norveška za vas – Crna Gora”.

On je dodao da za sredstva mogu aplicirati  i lokalne samouprave ili javna preduzeća, licencirani organizatori obrazovanja odraslih, nevladine organizacije i drugi entiteti za sprovođenje programa obuke za nezaposlene

– Aplikacija je dosta jednostavna, popunjava se na crnogorskom ili engleskom jeziku, aplikaciona forma nije prezahtjevna. Poziv je otvoren do 30. januara 2020. godine – kazao je Čekić.

Zainteresovani mogu podnijeti prijedloge projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u visini od 5.000 do 30.000 eura za organizovanje obuka od dvoje do 12 polaznika, od kojih polovina treba da dobije zaposlenje. Projekat „Norveška za vas“ obuhvata 16 crnogorskih opština koje su po indeksu razvijenosti svrstane u manje razvijene opštine.

O Alma Sadović

Pročitajte i

Programska šema za ponedjeljak, 21. 9. 2020.

  PONEDJELJAK 21.9.2020.     7,00-7,40 Muzički program     7,40-7,50 Pljevljа u slici- repriza …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *