Naslovna / Vijesti / Društvo / U planu je formiranje centra „Super Hub Pljevlja“

U planu je formiranje centra „Super Hub Pljevlja“

Kroz ogledne časove učenici Srednje stručne škole Pljevlja (SSŠ) prave osnovu, nešto što je statički, neki vid prezentacije, da bi se to primjenilo u praksi potrebno je još dosta znanja, odraditi dio programa napraviti bazu i povezati sve u sistem.

„Djeca kroz taj predmet uče programske jezik, znači jednu osnovu veb programiranja kroz niz programskih jezika, sa kojim je moguće to da se napravi. Logika sa kojom učenici rade je inpresivna u smislu da djeca razumiju šta želi da se napravi.“, ističe profesor SSŠ Pljevlja, Vladica Avramović.

Bitno je pomenuti  dva takmičenja na kojim su učestvovali učenici SSŠ Pljevlja „Energija u žici“ i „Inovacije za život“.

„Na tom takmičenju iako smo po prvi put učestvovali naša škola je uspjela da osvoji treće mjesto. Isto tako veliki pečat na mene ostavilo je takmičenje „Inovacije za život“, tu je naša škola trebala da predstavi rad kojim bi doprinjela na temu bezbjednosti u saobraćaju.“, ističe učenik SSŠ Pljevlja, Goran Radović.

Goran kaže da volja sve rješava ko hoće i želi može da uspije.

„Iz tog razloga sam i upisao ovaj obrazovni profil, jer oduvijek sam i kroz osnovnu školu htio da se bavim elektrostrukom.“, dodaje Radović.

Profesor je zadovoljan dosadašnjim uspjehom koji su postigli učenici. U narednom periodu žele da formiraju centar „Super Hub Pljevlja“.

„Znači jedna organizacija, centar koji bi okupio mlade ljude, učenike, bivše i sadašnje studente, sve one koji imaju ideju, ali ne znaju kako da je razviju. Da damo jednu podršku mentorsku u smislu tehnike i da se naravno nekako povežemo sa drugim institucijama koje su na globalnom nivou.“, objašnjava Avramović.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *