Naslovna / Vijesti / Politika / Održana četvrta sjednica Odbora za razvoj sela i poljoprivrede

Održana četvrta sjednica Odbora za razvoj sela i poljoprivrede

Odbor je podržao Prijedlog Programa rada Skupštine Opštine Pljevlja za 2020. godinu. U raspravi o Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti za angažovanje trećih lica za potrebe zimskog održavanja opštinskih i nekategorisanih puteva za 2020. godinu, član Odbora Haris Alavać je ukazao da je Odluka neophodna radi ostvarivanja javnog intresa.

Dragan Jovović, direktor Lokalnih puteva, je istakao da je Odluka neophodna i da treba raditi na daljem osposobljavanju preduzeća  Lokalni putevi. Odbor je Odluku podržao sa tri glasa za i dva uzdržana glasa. Predstavljajući Program rada DOO „Lokalni putevi“ Pljevlja za 2020. godinu direktor Jovović je kazao da je preduzeće prošlu godinu završilo sa pozitivnim saldom. Jovović je istakao da je neophodna nabavka nove mehanizacije i da je toku tender za nabavku mašine koja će značajno olakšati rad preduzeća. Preduzeće se obratilo za pomoć  ministarstvima poljoprivrede i odbrane i očekuje pomoć od njih u mehanizaciji.

Članica Odbora Vesna Lončar je pitala kako se planira održavanje seoskih puteva. Jovović je objasnio da se planira u saradnji sa mjesnim zajednicama i nadležnim sekretarijatom.

Predsjednik Odbora Danko Šarančić je pitao kako se planira smanjenje broja radnika koje je navedeno u Programu rada. Direktor Jovović je kazao da će se raditi na smanjenu administrativnog aparata. Odbor je podržao Program rada sa sa tri glasa za i dva uzdržana glasa.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *