Naslovna / Vijesti / Politika / Održana deveta sjednica Odbora za društvene djelatnosti

Održana deveta sjednica Odbora za društvene djelatnosti

Odbor za društvene djelatnosti je podržao Prijedlog Programa rada Skupštine Opštine Pljevlja za 2020. godinu.

Sekretarka Skupštine Emina Brković obavjestila je Odbor da osim predsjednika opštine Pljevlja niko nije dostavio predloge za dopunu Programa rada Skupštine.

U raspravi o Prijedlogu Odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja Javne ustanove Centar za kulturu Pljevlja, Sead Vesnić, predsjednik komisije koja je predložila oblik organizovanja institucija kulture obrazložio je da je formiranje Javne ustanove Centar za kulturu Pljevlja u skladu sa zakonskom regulativom u oblasti kulture, Odbor je ovaj dokument podržao jednoglasno.

Predsjednik Odbora Rajko Palibrk je kazao da je Prijedlog Odluke o osnivanju Javne ustanove Centar za kulturu Pljevlja mogla jasnije definisati način izbora članova Savjeta ustanove. Sead Vesnić je u ime predlagača obrazložio da su ispoštovane zakonske obaveze. Odbor je jednoglasno podržao ovu odluku.

Jednoglasnu podršku odbora dobili su i Prijedlog Odluke o donošenju Lokalnog plana akcije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti 2020-2021 i Prijedlog Odluke o finansiranju rada geronto domaćica. Odbor je jednoglasno podržao Programe rada  Centra za sport i rekreaciju, Narodne  biblioteke ‘’Stevan Samardžić’’, Zavičajnog muzeja i Umjetničke galerije ‘’Vitomir Srbljanović‘’.

Obrazlažući Program rada JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom Pljevlja za 2020. godinu, direktorica Svetlana Dujović je kazala da Centar očekuju značajni poslovi na adaptaciji potkrovlja kako bi se stvorili bolji uslovi za rad sa odraslim licima sa invaliditetom. Članica Odbora Jovana Krivokapić je iznijela sugestiju da se razmotre i drugi oblici pomoći odraslim licima sa invaliditetom. Direktorica Dujović je istakla da je mogući model stanovanje  uz podršku, i da će to svakako u budućnosti biti važna tema. Odbor je jednoglasno podržao Program rada JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom Pljevlja za 2020.godinu.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *