Naslovna / Vijesti / Politika / Sve predložene tačke devnog reda za 17. sjednicu SO Pljevlja imaju pravni osnov

Sve predložene tačke devnog reda za 17. sjednicu SO Pljevlja imaju pravni osnov

Odbor za Statut i propise održao je 17 sjednicu, pred skupštinsko zasjedanje. Odbor je potvrdio da sve predložene tačke dnevnog reda imaju pravni osnov da idu na sjednicu SO na razmatranje i usvajanje.

Na 17. sjednici Odbor za statut i propise razmatro je 20 tačka, jer je predlagač iz procedure povukao tri tačke-predlog Odluka o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima na kojima pravo na raspolaganje ima opština Pljevlja javim ustanovama Narodna biblioteka „ Stevan Samardžoć“, Zavičajnom muzeju i Umjetničkoj galeriji „Vitomir Srbljanović“.

Kako nam je rekao predsjednik  Dragiša Sokić na Odboru za statut i propise ne ulazi se u suštini predloga nego se samo razmatra da li su u skladu sa Statum i Poslovnikom Skupštine i sa zakonom, to jeste da li imaju pravni osnov. Sokić kaže da se detalji predloga odluka razmatraju na matičnim odborima i dodao da sve tačke dnevnog reda imaju pravni osnov i mogu ići na sjednicu Skupštine na razmatranje i usvajanje.

Da podsjetimo, na skupštinskom zasjedanju koje će se održati sutra, 26. decembra sa početkom u 10 časova pred odbornicima će se naći 20 tačaka, među kojima su i predlog Programa rada Skupštine opštine za 2020. godinu, predlog Odluke o Budžetu opštine za 2020. godinu, Informacija o stanju životne sredine na teritoriji opštine Pljevlja za 2018/2019. godinu kao i predloge Odluka o davanju saglasnosti na programe rada DOO „Vodovod“, „Čistoća“ , „Grijanje“, „Komunalne usluge“, „Lokalni pitevi“ i „Centar za sport i rekreaciju, kao i ustanova kojima je osnivač Skupština opštine.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *