Naslovna / Vijesti / Politika / Саопштење за јавност Информативне службе НСД Пљевља

Саопштење за јавност Информативне службе НСД Пљевља

Предсједник општинског одбора Нове српске демократије Милан Мијо Лекић, на сједници Скупштине општине Пљевља, обратио се одборницима и грађанима Пљеваља:

Поштовани грађани, даме и господо колеге одборници

У име Клуба одборника Нове српске демократије, Демократске народне партије, Социјалистичке народне партије и Покрета за Пљевља  тражим да се ова сједница одложи за неки други дан.

Свима је познато да се данас у парламенту Црне Горе води расправа о предлогу такозваног Закона о слободи вјероисповијести.

Сви смо упознати да је овај предлог уздрмао не само ЦГ, већ и окружење, да је овај предлог Закона погоршао и онако лошу политичку и безбједоносну ситуацију, погоршао односе између вјерских заједница, погоршао односе међу браћом.

Свима је јасно да је овај предлог Закона позив на братоубилаштво.

Нема тога у Црној Гори који не види и не зна да овај предлог Закона није предлог о вјерским слободама већ је то предлог о вјерским неслободама за православни народ у Црној Гори.

Свима је јасно да је циљ ове однарођене, антисрпске власти да овим Законом отме српске богомоље (манастире, цркве) и другу имовину, и да је преда у газдовање и коришћење једној секти, једној невладиној организацији која је регистрована у полицијској станици 2000.године на Цетињу.

Секти коју чине проклетиници, изопштени, анатемисани људи од стране СПЦ на чијем челу се налази једна бјелосвјетска протуа, коју је анатемисао (изопштио из СПЦ) Васељенски Патријарх Вартоломеј.

Да је власт у ЦГ имала добру намјеру са предлогом Закона о слободи вјероисповијести према СПЦ, не би у име исте бивши предсједник Владе Игор Лукшић 24.јуна 2011.године потписао споразум са Светом столицом у Ватикану у име католичке цркве у ЦГ којим је заштитио цјелокупн имовину католичке цркве и на чију имовину овај предлог Закона нема уопште утицаја.

Не би Игор Лукшић 30.јануара 2012.године потписао споразум са исламском заједницом који је исто заштитио цјелокупну имовину исламске заједнице, на коју овај предлог Закона нема никакав утицај.

Не би Игор Лукшић 31.јануара 2012.године потписао споразум са малобројном јеврејском заједницом на коју исто овај предлог закона нема никаквог утицаја.

Користим прилику да позовем све чланове, симпатизере ДФ-а, ДНП-а, СНП-а и Покрета за Пљевља, све вјерујуће људе, све оне који су положили заклетву на великом тројчинданском црквено-народном сабору да ће бранити своје светиње и голим животима ако затреба, да пођемо одмах у Подгорицу и да се понашамо у духу положене заклетве.

O RTPV

Pročitajte i

Skupština usvojila izmjene Poslovnika o radu

Poslanici kojima je, zbog vanredne situacije izazvane epidemijom kovid – 19, ograničena sloboda kretanja, moći …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *