Naslovna / Vijesti / Društvo / Zadovoljan građanin na prvom mjestu

Zadovoljan građanin na prvom mjestu

U okviru Sekretarijata za opštu upravu opremljena je sala za testiranje kandidata, u narednom periodu poseban akcenat biće stavljen na elektronsko poslovanje, istakla je sekretarka Amra Strujić gostujući u Jutarnjem programu Televizije Pljevlja.  Svakako ne treba izostaviti ni rad u okviru mjesnih zajednica za pružanje administrativno-tehničke podrške.

U okviru Sekretarijata za opštu upravu kordinišu četiri organozacione jedinice: upravljanje ljudskim resursima, služba za zajedničke poslove, služba za mjesne zajednice i služba za opšte i pravne poslove.

U ovoj godini opremljena je sala za elektronsko testiranje kandidata, zatim od septembra do novembra organizovano je 20 zborova mjesnih zajednica. Početkom godine planirano je organizovanje za još pet mjesnih zajednica.

Ovjeravanje dokumenata obavlja se u skladu sa Zakonom koji je stupio na snagu od oktobra.

„Ovjeravanje dokumenata je na indentičan način kao i kod notara. Iz tog razloga morali smo da opremimo posebnu prostoriju za te namjene i nabavimo neophodan materijal i opremu.“, istakla je sekretarka Sekretarijata za opštu upravu, Amra Strujić.

Na pitanje koliko je vremenski potrebno za ovjeru dokumenta, Strujić kaže: „Za jedan dokument da se ovjeri potrebno je 15 – 20 minuta.“

Cijene ovjere dokumenata ostale su iste. Sekretarijat za opštu upravu isključivo pruža administrativno – tehničku podršku mjesnim zajednicama.

„Ni na koji način Sekretarijat se ne uključuje u rad odlučivanja oragana mjesnih zajednica i samim tim ti predstavnici Savjeta i predsjednici su trebali da prisustvuju javnim raspravama.“, objasnila je Strujić.

Strujić je navela da su najčešći problemi sa kojima se susreću stanovnici mjesnih zajednica voda, struja i putevi.

Poseban akcenat u narednoj godini staviće na elektronske servise i iniciraće interne obuke zaposlenih kako bi svi koristili elektronski servis Origami, jer bi tako rad bio brži i efikasniji, a svakako i ušteda kancelarijskog materijala.

I na kraju Strujić je zaključila da je zadovoljstvo građana pruženim uslugama u nadležnosti Sekretarijata za opštiu upravu na porvom mjestu.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Za tri godine primljeno 515 vojnika po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera protekle sedmice u Vojsku Crne Gore primilo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *