Naslovna / Vijesti / Politika / Брука

Брука

Јутрос ( 27.12.2019.г) у раним јутарњим часовима, кад поштен свијет спава, посланици ДПС –а и његових сателита са Ранком Кривокапићем, изгласали су Закон против Српске православне цркве и српског народа у Црној Гори. Прије тога су ухапшени посланици Демократског фронта, а остала опозиција није учествовали у гласању. Тако је и званично заведена огољења полицијска диктатура и сахрањена, макар и привидна демократија. И умјесто да у том тренутку,на традиционални црногорски начин, неко од посланика залелече, у скупштинској сали је одјекнуо аплауз. Брука.

Узалуд су били апели: Светог Василија Острошког, Васељенског патријарха Ватроломеја, синода Српске православне цркве,митрополита Амфилохија, па чак и папе Фрања, све је било узалуд. Актуелни господар Црне Горе и његова партија уважавају само папу из једне амбасаде преко пута Мораче. По њиховој логици Црној Гори није потребна једина канонска, Српска православна  црква. Полицијској држави треба полицијска црква, и све што је урађено у задњих неколико мјесеци, од конгреса Демократске партије социјалиста,било је у функцији промовисања Прве дукљанске православне цркве регистроване  у полицијској станици на Цетињу 2000.године.

Ништа овој безбожничкој власти не значи што се на Тројчинданском сабору, на 40 подгоричких степени, окупило 20 000 вјерника, и исто толико на Св.Василијевском сабору у Никшићу 21.децембра, по киши, вјетру и поларној хладноћи . Као што им ништа  не значи чињеница да све анкете у последњих 30 година показују да је Српска православна црква најпоштованија институција у Црној Гори. Због тога је јуче направљена полицијска блокада Црне Горе, а посебно Подгорице,како би  у мрклој ноћи, у згради која је до јуче била посланички дом односно Скупштина Црне Горе, починили злочин незабиљежен у  вишевјековној историји Црне Горе.

На крају присјетимо се ријечи Владике Филарета, који је говорио: „ Класе,масе и режими, све је долазило и пролазило, само је црква Христова опстала“. Нетреба сумњати да ће тако бити и овога пута, јер је свака сила за времена. Само част и брука живје до вијека. А брука је постала заштитни знак ДПС власти.

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *