Naslovna / Vijesti / Politika / Marković: Vjerujem da se scene iz Skupštine više nikada neće ponoviti

Marković: Vjerujem da se scene iz Skupštine više nikada neće ponoviti

“Osuđujem ovaj čin, on je neprimjeran, neodgovaron prema građanima, ali vjerujem da će ovo biti dobro iskustvo za sve”, kazao je premijer nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijest.

Premijer Duško Marković rekao je da žali zbog neodgovornog odnosa prema parlamentu i temi koje je poslanike DF-a podstakla na takvo ponašanje.

“Vjerujem da Crna Gora u 21. vijeku ne treba ovakvo ponašanje u parlamentu, ne treba nam šešeljizacija crnogorskog parlamenta, treba nam dijalog i kada se razlikujemo jer u tom dijalogu razlike mogu biti manje. Osuđujem ovaj čin, on je neprimjeran, neodgovaron prema građanima, ali vjerujem da će ovo biti dobro iskustvo za sve i da se nikada ovo neće ponoviti”, rekao je Marković novnarima u Skupštini komentarišući incident sa poslanicima DF-a.

Podsjetio je da je pokušao danas da nađe tačke spajanja, razgovorao je dva sata sa mitropolitom Amfilohijem.

“Od DF-a smo dobili predloge koji su bili ucjena – uzmite ili ostavite. U takvom jednom ambijentu nijesmo vidjeli prostor da popravljamo zakonska rješenja. Ali šta je tu je. Zakon je usvojen. Rješenja u njemu su dobro svih građana”, kazao je Marković.

Izvor: Vijesti

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *