Naslovna / Vijesti / Politika / MCP: Usvojen neustavan zakon, vjernici dočekuju jedan od najtužnijih božića u novijoj istoriji

MCP: Usvojen neustavan zakon, vjernici dočekuju jedan od najtužnijih božića u novijoj istoriji

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je da svu odgovornost za posljedice donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti snose direktno poslanici koji su glasali za njegovo usvajanje, Vlada Crne Gore, koja ga je predložila, i Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore.

U MCP-u su kazali da su dostavljeni amandmani predstavljali minimum minimuma koji je Vladi i Skupštini ponuđen od Crkve, kako bi se doprinijelo smirivanju društvenih tenzija i preduprijedile teške posljedice koje mogu nastati donošenjem ovakvog Zakona.

Crnogorski režim je odbijanjem ovih amandmana, koji su predstavljali časni izlaz za sve u ovoj nečasnoj raboti, u suštini odbio da se o svojinsko-pravnim odnosima raspravlja pred sudovima ove zemlje u redovnim postupcima, u skladu sa preporukama Venecijanske komisije. Na taj način su jasno potvrđene sumnje naše Crkve da se ovaj Zakon, prije i iznad svega, donosi, ne da bi se obezbjedila sloboda vjere već da bi se pristupilo otimačini imovine pravoslavne crkve i time započela realizacija cilja iz programa vladajuće partije, koji je proklamovao predsjednik te partije i predsjednik Crne Gore – stvaranju/“obnovi“ nove, državne, podobne i poslušne režimu “autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve“, saopštili su iz Mitropolije nakon usvajanja Zakona.

Kako su rekli u MCP-u, zahvaljujući odluci poslanika, pravoslavni vjernici u Crnoj Gori dočekuju jedan od najtužnijih Božića u novijoj istoriji.

Izvor: standard.co.me

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *