Naslovna / Vijesti / Društvo / Policija nije primjenjivala sredstva prinude prema Epsikopu Metodiju

Policija nije primjenjivala sredstva prinude prema Epsikopu Metodiju

U odnosu na navode Mitropolije crnogorsko – primorske a radi objektivnog informisanja javnosti, obavještavamo Vas sljedeće:

Netačni su navodi Mitropolije crnogorsko – primorskeda je policija pretukla Preosvećenog Episkopa dioklijskog Metodija.

Tokom trajanja događaja načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Dragan Slavulj je sa Episkopom Metodijem i pljevaljskim sveštenikom Borivojem Pantovićem imao više razgovora i ni u jednom slučaju nijesu iznijeli primjedbe na postupanje policije.

Policija je preduzimala zakonom propisane aktivnosti kako bi se uspostavilo normalno odvijanje saobraćaja na ovoj dionici i u više navrata upozoravala građane da oslobode blokirani putni pravac.

Pošto građani nijesu postupili po upozorenju, već su sjeli na put u znak protesta zajedno sa Episkopom Metodijem, policija je primjenjujući zakonom propisana ovlašćenja pristupila deblokiranju putnog pravca gdje su građani pružili pasivan otpor sprovođenju ove radnje.

Policija nije primjenljivala sredstava prinude prema Epsikopu Metodiju.

Kada su se građani razilazili oko 02,55 časova načelnik Slavulj je još jednom razgovarao sa Episkopom Metodijema on ni tada nije imao primjedbi na postupanje policijskih službenika.

Osim toga, ni navodi Mitropolije crnogorsko – primorske da su u ovom događaju dva lica zadobila teške tjelesne povredenijesu tačni, jer nakon izvršenih provjera, pljevaljskoj hitnoj pomoći javila su se lica koja nijesu sveštena, sa lakim tjelesnim povredama a niko od povređenih lica nije zadržan u pljevaljskoj bolnici.

U potiskivanju mase i jedan policijski službenik je zadobio lake tjelesne povrede.

Uprava policije je u konkretnom slučaju izvršila provjere i po zahtjevu Savjeta za građansku kontrolu rada policijea koji je izdao nekoliko preporuka na okolnosti ovog događaja koje su od starne načelnikaCentra bezbjednsoti Pljevlja sve uvažene.

O RTPV

Pročitajte i

Begić: U bolnicama 370 pacijenata

U Crnoj Gori je ukupno hospitalizovano 370 pacijenata, od čega 87 u Kliničkom centru, a …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *