Naslovna / Vijesti / Društvo / Predstavnice Centra za prava djeteta posjetile OŠ „Mihailo Žugić“

Predstavnice Centra za prava djeteta posjetile OŠ „Mihailo Žugić“

Povodom učešća učenice Tajre Ajanović na desetom Dječijem parlamentu predstavnice Centra za dječija prava Jelena Grbović i Rajka Cica Perović posjetile su OŠ „Mihailo Žugić“.

Saradnja OŠ „Mihailo Žugić“ i Centra za dječija prava počela je realizacijom radionice o dječijim pravima u toku obilježavanja Dječije nedelje. Nastavljena je učešćem učenice Tajre Ajanović na desetom jubilarnom zasijedanju Dječijeg parlamenta održanom u Podgorici.

„Gošće su ispunile obećanje dato tom prilikom. Posjetile su nas i učeniće sve što je u njihovoj moći da nam pomognu u unapređenju nastave.“, istakla je direktorica OŠ „Mihailo Žugić“, Marina Bošković.

Treba napomenuti da je u radu Dječijeg parlamenta učestvovao i učenik OŠ „Dušan Ivović“ Aleksa Petrović, tom prilikom upriličena je posjeta predstavnica Centra za dječija prava i ovoj školi.

„Učenike su posebno obradovali  pokloni koje su sa posebnom pažnjom birali i poslali drugari iz OŠ „Boško Strugar“ iz Ulcinja na čelu sa profesoricom njemačkog jezika Mladenkom Perić, koji su takođe učestvovalu u Dječijem parlamentu.“, dodala je Bošković.

Tokom zasjedanja dječijeg parlamenta na pitanja učenika osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore, predstavnika lokalnih dječijih parlamenata odgovaraju poslanici, ministri i gradonačelnici.

Dječiji parlament organizuje Škupština Crne Gore i NVO Centar za prava djeteta.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Održan III Oldtajmer skup Pljevlja

Učestvovalo je 27 automobila iz Crne Gore. Izložba oldtajmera i proglašenje pobjednika je bila upriličena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *