Naslovna / Vijesti / Politika / Saopštenje kluba odbornika DPS-SD-BS nakon sjednice Skupštine Opštine Pljevlja

Saopštenje kluba odbornika DPS-SD-BS nakon sjednice Skupštine Opštine Pljevlja

Poslednja sjednica Skupštine opštine Pljevlja u ovoj godini, na kojoj su se razmatrale tačke dnevnog reda od velikog značaja za građane Pljevalja pretvorena je u arenu bahatosti, primitivizma, agresivnosti i uvreda upućenih odbornicima vladajuće koalicije i predsjedniku opštine Pljevlja, od strane dijela opozicionih odbornika, kako uvredama na lični integritet, tako i  na račun simbola, zastave i grba države Crne Gore i njenih institucija i sistema vrijednosti savremenog demokratskog društva kome naše društvo pripada.

Takvo ponašanje je rezultiralo fizičkim napadom odbornika Pokreta za Pljevlja Božidara Bajića na predsjednika opštine Igora Golubovića, koji je pokušao da tenzije, izazvane od strane svojih mentora sa sinoćnjegzasjedanja Skupštine Crne Gore prenese na lokalni nivo i time ugrozi bezbjednost svih prisutnih u skupštinskoj sali.

Ovakvo ponašanje govori o licemjerstvu i njihovoj nespremnosti za bilo koji vid demokratske komunikacije i parlamentarnog dijaloga, po čemu je Skupština opštine Pljevlja bila prepoznata u prethodnom periodu.

Po ko zna koji put, vladajuća koalicija je pokazala visok nivo kolegijalnosti i demokratskog kapaciteta, izašavši u susret odbornicima opozicije da se rasprava po tačkama dnevnog reda koje se odnose na programe rada javnih preduzeća i ustanova odloži za naredni dan, a sve u cilju zadovoljenja javnog interesa. Iako su odbornici koalicije DPS-BS-SD prihvatili inicijativu opozicije, a oni nastavljajući praksu glasanja protiv svog predloga još jednom pokazuju svoju neprincipijelnost i nepoštovanje dogovorenog.

Klub odbornika vladajuće koalicije žali što su se najznačajnije tačke dnevnog reda koje su se odnosile na podizanje kvaliteta života svih građana, razmatrale bez razmjene argumenata ii sa  druge strane.

U ime principa na kojima počiva Crna Gora- principa demokratske i građanska države, države socijalne pravde, države poštovanja ljudskih prava i sloboda, multikulturalnosti i vladavine prava, pozadinu, motive i ciljeve ovog napada ostavljamo nadležnom organima na razmatranje i dalje procesuiranje.

Klub odbornika DPS, SD, BS, zajedno sa lokalnom upravom na čelu sa predsjednikom Igorom Golubovićem će i dalje ,  nakon ove sjednice, u interesu svih građana Pljevalja, kao odgovor na licemjerstvo i političke manipulacije opozicije , svojim posvećenim i odgovornim  radom opravdavati povjerenja koje su nam građani dali. Građani već prepoznaju rezultate na polju unapređenja zaštite životne sredine, kroz predstojeću ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja, početku realizacije projekta toplifikacije grada, radove na remedijaciji  ekoloških crnih tačaka na Maljevcu i Gradcu, unaprjeđenjuvodosnadbjevanja u Pljevljima, održavanju komunalnog reda u gradu i još mnogo aktivnosti na kojima svakodnevno radimo na dobrobit svih građana Pljevalja.

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *