Naslovna / Vijesti / Društvo / Savjet za građansku kontrolu rada policije: Policija u Pljevljima nije prekoračila ovlašćenja

Savjet za građansku kontrolu rada policije: Policija u Pljevljima nije prekoračila ovlašćenja

Savjet za građansku kontrolu rada policije nije utvrdio prekoračenje policijskih ovlašćenja.u Pljevljima tokom protesta građana povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je kontaktirao Upravu policije povodom postojanja određenih primjedbi a potom i medijskih navoda o postupanju policijskih službenika prema građanina i sveštenim licima na Đurđevića Tari, opština Pljevlja. Na osnovu raspoloživih podataka i dokumentacije Savjet nije mogao potvrditi navode o policijskoj brutalnosti niti je utvrdio prekoračenje policijskih ovlašćenja.

Oni pojašnjavaju da je uspostavljena direktna komunikacija sa Centrom bezbjednosti (CB) Pljevlja. načelnikom Draganom Slavuljem koji je, bez odlaganja, kako se navodi, postupio po svim izdatim preporukama građanskog nadzora policije – kontaktiranja građana i policijskih službenika koji se dovode u vezi sa događajem koji je i medijski predstavljen, prikupljanje relevantnih činjenica i medicinske dokumentacije.

”Takođe, u konkretnom slučaju načelnik CB Pljevlja je ispoštovao instrukciju i ostvario je kontakt sa namjerom da posjeti građane koji tvrde da su žrtve policijskog nasilja. Tako je realizovan i neposredan susret. Savjet je uzeo u obzir dostupnu medicinsku dokumentaciju, oglašavanja Crkve, i njenih predstavnika, i zdravstvene ustanove povodom ovog pitanja, kao i navode građana”, navodi se u saopštenju.

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *