Naslovna / Vijesti / Politika / Skupština usvojila set izbornih zakona

Skupština usvojila set izbornih zakona

Skupština je sinoć usvojila Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, izmjene Zakona o biračkom spisku, teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kao i dopune Krivičnog zakonika, pišu Vikend novine.

Nije prošao Zakon o izboru poslanika i odbornika, jer je za njegovo usvajanje bila potrebna dvotrećinska podrška parlamenta.

Iz DPS-a su tražili da se poništi glasanje u načelu o tom zakonu, uz konstataciju da je zakon povučen iz procedure, što je prihvatio predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

Skupština je usvojila i Predlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 2,57 milijardi eura.

Za predlog su glasala 42 poslanika vladajuće većine. Glasanju nijesu prisustvovali poslanici opozicije. Poslanici su usvojili i Zakon o ulaganju u konsolidaciju nacionalne avio-kompanije Montenegroairlines.

Usvojena je i Odluka o zaduživanju Crne Gore u narednoj godini, kao i finansijski planovi sa planovima rada regulatornih agencija za 2020. godinu.

Poslanici su usvojili Zakon o izboru, upotrebi i isticanju nacionalnih simbola, kao i izmjene Zakona o javnom redu i miru.

Za viceguvernerku Centralne banke izabrana je Zorica Kalezić, za predsjednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka izabran je Sreten Radonjić, a za članove Muhamed Đokaj i Bojan Rabrenović.

Izvor: Vikend novine

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *