Naslovna / Vijesti / Politika / DPS: Građani da ne dozvole da budu izmanipulisani i uzdrže se od bilo kakvog oblika nasilja

DPS: Građani da ne dozvole da budu izmanipulisani i uzdrže se od bilo kakvog oblika nasilja

Povodom protesta koje organizuju predstavnici pojedinih političkih partija i Srpske pravoslavne crkve, Demokratska partija socijalista Crne Gore poziva građane da ne dozvole da budu izmanipulisani od bilo koga i da se uzdrže od bilo kakvog oblika nasilja, kakvih je nažalost bilo ovih dana.

“Očigledno je da je usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti samo povod za uzbunjivanje javnosti i širenje neistina o namjeri da se crkvi oduzima imovina, i izgovor za pokušaje da se destabilizuje Crna Gora, ugrozi mir i ustavni poredak. Posebno poručujemo vjernicima da je najobičnija izmišljotina priča o ugroženosti svetinja u Crnoj Gori, te da nema potrebe za njihovom odbranom, jer ih niko i ne napada, niti ima namjeru da ih napada”, poručuju iz najjače crnogorske partije.

Kako napomjnju, izjave čelnika Demokratskog fronta koji pokušavaju da se opravdavaju zbog vandalskog ponašanja u Skupštini u noći između 26. i 27. decembra, zvuče isprazno i neuvjerljivo jer je cjelokupna crnogorska javnost mogla da vidi kako su se ponašali, i da čuje njihove ratne pokliče i pozive na oružje.

“Takođe, javnost je mogla da vidi i odlučnost države da se efikasno suprotstavi bilo čijim nasrtajima na institucije sistema, i na namjere da se ugrozi građanski mir, stabilnost i ustavni poredak u Crnoj Gori. U tom smislu, Demokratska partija socijalista daje punu podršku Upravi policije i svim državnim organima da nastave da djeluju beskompromisno u skladu sa Ustavom i zakonima, u svim situacijama, prema svim licima koja se ponašaju suprotno tome, bez obzira o kome se radilo”, navode u DPS-u.

Iz najjače partije apeluju na građane da svojim ponašanjem pomognu nadležnim organima u tim nastojanjima, posebno u ove praznične dane kada očekujemo mnoge goste i turiste da dođu u našu zemlju, što je prije svega u najboljem interesu svih naših građna, i naše države Crne Gore.

“Svim našim članovima i simpatizerima, i svim građanima Crne Gore čestitamo predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike, uz najbolje želje za dalje uspjehe, i ličnu i porodičnu sreću”, poručuju iz DPS-a.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *