Naslovna / Vijesti / Društvo / Zadovoljni saradnjom

Zadovoljni saradnjom

Otvoreni centar „Bona Fide“ već dvadeset godina pomaže i izlazi u susret ranjivim kategorijama društva. Predsjednik opštine i saradnici posjetili su ovu organizacijnu, sa direktoricom Sabinom Talović razgovarali su o tekućim aktivnostima i planovima za budućnost, kao i pomoći koju opština Pljevlja može da pruži.

Prilikom obilaska Otvorenog centra „Bona Fide“ predsjednik Opštine i  saradnici zadovoljani  su   ostvarenom saradnjom koja se nastavlja i u narednom periodu. Posebno je istaknut značaj organizacije koja pruža pažnju, podršku i pomoć najranjivijim kategorijama društva.

„Otvoreni centar „Bona Fide“ pruža podršku osjetljivim grupama u našem gradu, prije svega ženama i djeci podvrgnutim nasilju i osnaživanju žena na ruralnom području, gdje je i opština pljevlja prepoznata kao Opština koja baštini i njeguje podršku takvim organizacvijama.“, istakao je predsjednik opštine Pljevlja, Igor Golubović.

Posebnu pažnju treba skrenuti građanima i privrednim društvima koji su u mogućnosti da pomognu, organizaciju koja se bavi huimanim radom i aktivizmom, a sve u cilju zaštite.

„Treba ovakve organizacije podržati upravo zato što se one bave poslom koji je krajnje human.“, dodao je Golubović.

Sa direktoricom organizacije Sabinom Talović razgovarali su o tekućim aktivnostima i planovima za budućnost, kao i pomoći koju opština Pljevlja može da pruži.

„ Ono što je negdje bio centralni predmet našeg razgovora jeste podrška opštine Pljevlja koju naš Centar svakako ima i različiti oblici saradnje koji bi negdje u perspektivi mogli da rezultiraju nekim većim projektima“, kazala je direktorica Otvorenog centra „Bona Fide“, Sabina Talović.

U centru se trenutno realizuju dva proijekta „Zaštita od muškog nasilja“ i Ekonomsko osnaživanje žena“.

Predsjednica otvorenog centra Bona Fide posebno se zahvalila našoj medijskoj kući koja redovno prati aktivnosti i sugrađanima čestitala nastupajuće praznike.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *