Naslovna / Vijesti / Društvo / Srednja stručna škola u Pljevljima učenicima pruža usavršavanje u osam područja rada

Srednja stručna škola u Pljevljima učenicima pruža usavršavanje u osam područja rada

Ovu školsku godinu 770 učenika pohađa Srednju stručnu školu Pljevlja u osam područja rada, od tog broja 180 učenika je prvog razreda. Praktičnu nastavu kod poslodavca trenutno obavlja 260 učenika jednom, dva ili tri puta nedeljno zavisno od područja rada. Pored uspjeha na polju obrazovanja direktor ove ustanove Miljan Mitrović pohvalio je uspjeh učenika u sportu.

Srednja stručna škola u Pljevljima pruža učenicima nove mogućnosti, inovativne ideje i usavršavanje u oblastima medicine, ugostiteljstva, ekonomije, prava, mašinstva, elektrotehnike i druge dvije oblasti. Školu trenutno pohađa 770 učenika, od tog broja 180 učenika prvog razreda.

„Što se tiče ovog klasifikacionog perioda, podaci su iz godine u godinu sve bolji i bolji. 61 odsto učenika bilo je sa pozitivnim uspjehom, ostatak 39 odsto negativan uspjeh, najveći je broj djece sa jednom nedovoljnom ocjenom. Ono što sam primjetio za deset mjeseci otkako sam tu, a i u periodu dok sam bio razredni starješina jeste veliki broj izostanaka, volio bi da se ne izostaje toliko koliko se izostaje.“, istakao je direktor Srednje stručne škole Pljevlja, Miljan Mitrović.

Praktičnu nastavu kod poslodavca trenutno obavlja 260 učenika jednom, dva ili tri puta nedeljno zavisno od područja rada. U školi se redovno organizuju radionice iz oblasti mašinstva, elektrotehnike, saobraćaja, ekonomije i ugostiteljstva.

„Mogućnost da stiču praksu imaju svi, ali učenici koji su na dualnom obazovanju plaćeni su za to, i to je razlika.“, objašnjava Mitrović.

Ove godine nagradu Fonda za kvalitet i talente dobio je nastavnik Vladica Avramović. Problem za sada Srednje stručne škole je nepostojanje sopstvene sale za fizičko vaspitanje.

„ Ne bih volio da pričam o planovima, ali evo mogu reći da ćemo u nekom narednom periodu pokušati da rješimo i to veliko pitanje.“, kaže direktor Mitrović.

Direktor škole učenicima, nastavnicima, roditeljima i sugrađanima čestitao je nastupajuće praznike, a djeci poručio da daju maksimum u postizanju boljih rezultata, jer su to njihovi rezultati koje niko ne može uzeti.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Najviše diskriminacije na radu

Građani smatraju da je najveći stepen diskriminacije u oblasti zapošljavanja, a najmanji u zdravstvu, pokazalo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *