Naslovna / Vijesti / Društvo / Владика Атанасије вечерас предводи литију у Пљевљима

Владика Атанасије вечерас предводи литију у Пљевљима

БРАЋО И СЕСТРЕ,

У име сабора православног народа пљеваљског краја Одбор за одбрану светиња и вечерас у духу хришћанске љубави позива Пљевљаке да се саберу на молитви у Цркви Свете Петке. Молебан ће служити његово преосвештенство епископ милешевски Атанасије и предводити велику Литију улицама Пљеваља.

Одбор за одбрану светиња изражава своје неизмјерно поштовање према вјерном народу Пљеваља и околине који достојанствено и без најмањег инцидента данима и ноћима брани своју Цркву и њену имовину.

Пут којим смо кренули у одбрану светиња је наше завјештање својим прецима и потомцима. Властима отворено и недвосмислено поручујемо да ни у једном моменту не помисле да ћемо одступити са овог светог пута, да се уразуме, повуку спорни закон и дозволе нам да у миру и братској слози и љубави прославимо рођење Богомладенца Христа.

Наша борба за своја елементарна људска права није уперена ни против кога, осим против неправде!

Посебно се захваљујемо нашој браћи исламске вјероисповијести који нас из дана у дан подржавају у све већем броју и тако показују на дјелу вјековну традицију суживота народа двије вјере у нашем граду.

Одбор за одбрану светиња позива предсједника Општине Пљевља Игора Голубовића да изађе у Литију са својим народом и да тако јавно покаже да је у овим тешким временима уз свој народ и уз своју Цркву.

ПЉЕВАЉСКИ ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *