Naslovna / Vijesti / Politika / Sopštenje OO DPS-a Pljevlja

Sopštenje OO DPS-a Pljevlja

Uvaženi sugrađani,

Obraćamo se svima vama bez obzira na opredjeljenja i razlike. Obraćamo se i onima koji su nas podržali u svim istinskim nastojanjima da gradimo bolju budućnost Pljevalja i Crne Gore, ali i onima koji su mislili drugačije ali su znali poštovati stav većine. Pozivamo vas, kojima je svaki dio naše opštine i države u srcu, koji znate da je komšija, prijatelj, kum, rođak, tu i jeste bez obzira kako i u koga vjeruje i na koji način iskazuje svoja osjećanja. Sve vas pozivamo da još jednom pokažete da Pljevlja i Pljevljaci nisu teren za igru bilo kojih političkih manipulatora.

Nije sporno ne slagati se nekim stavom, mišljenjem ili propisom i zaisti se boriti legalnim putem. Zato postoje institucije u državi kao i u  međunarodnom pravnom sistemu. Crna Gora je demokratska zemlja koja nam svima garantuje ista prava, ali moramo biti svjesni da je i obaveza svih nas da njegujemo i čuvamo tradicionalne kao i moderne vrijednosti demokrtaije.

Dragi sugrađani, pozivamo vas da svojim ličnimp rimjerom i gestom odgovornosti pokažete da Pljevlja nisu prćija raznih Mandića, Bečića i njima sličnih gdje bi da se odmjere ko će biti na sledećim izborima najveći u opoziciji. Nije njima sveta ni crkva niti bilo koje duhovne vrijednosti, već samo lični i partijskiši ćarluk. Nadamo se de će i crkveni velikodostojnici konačno shvatiti da ne bi smjeli upadati u ovakve prizemne igre jer sigurni smo da dobro znaju da se usvojenim zakonom ništa ne donosi što je u suprotnosti sa bilo kojim pravom vjernika. Samo se uređuje jedna oblast i međusobni odnosi kako crkve i države tako i svih zainteresovanih strana. Suštinski, ništa se neće desiti jer će u vjerske objekte i dalje ići isti oni građani kako Pljevalja tako i Crne Gore koji vjeruju i znaju da je vjera izbor svakog od nas ali i da se moramo zapitati da li poštujemo postulate na kojima svaka vjera počiva.

Prilika je da u ovim prazničnim danima svima damo do znanja da ne mogu manipulisati sa nama jer Pljevlja su bila, jesu i biće grad čije su razlike bogastvo i na čijim temeljima gradimo bolju budućnost. U to ime svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti želimo da predstojeće Božićne dane zajedno sa svojim porodicama provedu u miru, sreći i životnim radostima.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Pljevlja

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Jedan komentar

  1. Србин из Црмнице

    Драги Пљевљаци не дозволите да ДПС унесе раздор међу народ Црне Горе,не дозволите полтронима и које каквим сатрапима да вређају највеће вредности Српског народа,не дозволите да стварају несрпску Црногорску нацију.С вером у Бога нека нам је срећан Божић!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *