Naslovna / Sport / Šah / Nikola Potpara pobjednik Božićnjeg turnira u šahu

Nikola Potpara pobjednik Božićnjeg turnira u šahu

Već dvadestosam godina sportska takmičenja u Pljevljima počinju Božićnjim turnirom u šahu. Turnir su ustanovili Zoran Brašanac, uspješni privrednik i ljubitelj šaha i kapiten i predsjednik Šahovskog kluba ‘’Rudar’’ Vuko Aničić.

Tri godine turnir je i Memorijal ‘’ Zoran i Vuko‘’. Turnir je i ove godine organizovao Šahovski  klub  ‘’Rudar’’ i porodice Brašanac i Aničić koje su i pokrovitelji turnira.

Turnir je pored šahista iz Pljevalja okupio i šahiste iz Novog Pazara, Priboja, Prijepolja, Bijelog Polja, Kolašina i Nikšića.  Na turniru su učestvovala i dvojica šahista iz Rusije.

Nikola Potpara je pobjedom potvrdio da je najbolji šahista iz Pljevalja. Isti broj bodova imao je Vlastitimir Bujišić koji je osvojio drugo mjesto. Potrebno je naglasiti i da je Bujišiću prvo mjesto izmaklo po dodatnim Buholc kriterijuma. Bujišić je odličnom igrom potvrdio da nije slučajno što je već decenijama u vrhu pljevaljskog šaha. Bjelopoljac Armin Mušović je osvojio treće mjesto, Miroljub Ćirović je bio četvrti. Peto i šesto mjesto djele Drčelić i Šćekić. Veteran Marto Čvorović  je sedmi, a osmi je Zoran Lazarević. Najbolji nenagrađeni šahista iz Pljevalja je Stjepan Krstonijević, najbolji junior je Drašković Aleksandar. Najbolja šahistkinja bila je Katarina Peković, Stako Vizlina je nagrađen kao najbolji veteran. Turnir sudili Zoran Peruničić i Savo Bakrač.

 

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Šahisti Rudara savladali ekipu Cetinja

Pobjedom nad ekipom Cetinja šahisti Rudara približili su se osvajanju jedne od tri medalje na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *