Naslovna / Vijesti / Društvo / Predsjednik Đukanović čestitao Božić građanima pravoslavne vjeroispovijesti

Predsjednik Đukanović čestitao Božić građanima pravoslavne vjeroispovijesti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Božić sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz najbolje želje da najradosniji hrišćanski praznik provedu sa svojima najbližima, u miru, ljubavi i blagostanju.

„Božić proslavljamo u miru i blagostanju, zahvaljujući multietničkom i multikonfesionalnom skladu koji smo očuvali kroz vjekove, na ponos i dobrobit svih naših građana. Univerzalne vrijednosti čovječanstva, suživot, čovjekoljublje i solidarnost, sadržane u hrišćanskom učenju, utkane su i u temelje moderne crnogorske države.

Građanski i demokratski duh, neodvojivi dio identiteta crnogorskog društva, odnjegovan i u najizazovnijim vremenima našeg milenijumskog opstajanja, osnova je svih naših današnjih uspjeha. Savremenu Crnu Goru karakteriše dinamičan ekonomski i demokratski razvoj i dobrosusjedska saradnja, na putu usvajanja evropskih i evroatlantskih vrijednosti. Siguran sam da samo tolerancijom, boljim razumijevanjem i međusobnim uvažavanjem, možemo prevazilaziti podjele i razlike i oko nekih krucijalnih pitanja, na dobro svih naših građana i naše države Crne Gore. Neka nas na to podstiče i današnji praznik stvaranja i rađanja, koji vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti i svim ljudima dobre volje simbolizuje radosnije i bolje sjutra.

S željom da predstojeće praznične dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu, u krugu porodice i prijatelja, još jednom vam čestitam najradosniji hrišćanski praznik.“

O RTPV

Pročitajte i

Registrovano 618 novopozitivnih slučajeva infekcije, 10 iz Pljevalja

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *