Naslovna / Vijesti / Društvo / NVO „Da zaživi selo“ raspisao javni poziv za obuku žena sa područja opštine Pljevlja za sakupljanje i proizvodnju ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja

NVO „Da zaživi selo“ raspisao javni poziv za obuku žena sa područja opštine Pljevlja za sakupljanje i proizvodnju ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja

U okviru projekta Obuke za sakupljanje i proizvodnju ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja koji realizuje  NVO „Da zaživi selo“ raspisuje se javni poziv za obuku žena sa područja opštine Pljevlja za sakuplajnje i proizvodnju ljekovitog, aaromatičnog i začinskog bilja. Ciljna grupa je 20 žena iz opštine Pljevlja, sa akcentom na ruralna i prigradska područja. Predmet podrške je obuka i dodjela plastenika za  šest najboljih a prvih deset će dobiti i tri kontejnera sadnica / set/. Prednost pri ostvarivanju prva na podršku imaće žene sa seoskog i prigradskog područja. Prijavljeni kandidati imaju obavezu da pohađaju teorijsku obuku na temu ljekobilja u periodu od 12. marta do 12. aprila 2020. godine. Obuka će se održati u vidu četiri predavanja koja će biti organizovana za vrijeme vikenda i to po jedno predavanje.

Prijavljeni kandidati imaju obavezu  da učestvuju u studijskim posjetama i praktičnoj obuci koje će biti organizovane u periodu od 12. aprila do 12. maja 2020. godine.

Broj polaznica je ograničen na 20 prvih prijavljenih koje ispunjavaju uslove konkursa.Za sve nagrađene je obezbjeđena mentorska podrška u trajanju o mjesec dana od dana potpisivanja ugovora o ustupanju na korišćenje plastenika ili sadnica.

Konkurs je otvoren do 20. januara 2020. godine. Projekta finansira Evropska unija, a sufinansira Ministarstvo javne uprave Crne Gore u okviru projekta Fors Montenegra.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Programska šema za nedjelju, 6. 12. 2020.

    NEDJELJA 6.12.2020.     9,00-10,00 Muzički program     10.00-11,00 PLJEVALJSKE NOVEMBARSKE SVEČANOSTI …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *