Naslovna / Vijesti / Društvo / U OŠ „Ristan Pavlović“ zadovoljni uspjehom učenika

U OŠ „Ristan Pavlović“ zadovoljni uspjehom učenika

Nakon perioda učenja, ali i mnogih vannastavnih aktivnosti djeca su zasluženo otišla na zimski raspust. Kako je istakao Borko Klačar, pomoćnik direktora u OŠ “Ristan Pavlović” II klasifikacioni period završen je 27.12.2019.godine nakon čega je održana sjednica Nastavničkog vijeća.Verifikovan je uspijeh učenika, a podijeljeni su i izvještaji o uspijehu i vladanju.

“Što se tiče samog uspijeha naravno da smo zadovoljni, srednja ocjena i prorocenat prelaznosti neznatno su bolji u odnosu na prethodni klaifikacioni period”, istakao je Klačar.

Na nivou škole ima 682 učenika, od čega 659 ide u matičnu školu, a 23 učenika u područna odjeljenja.

191 učenik ima odličan uspijeh, 150 je vrlodobro, 67 učenika ostvarilo je dobar uspijeh, 3 učenika su dovoljna dok je njih 82 nedovoljno.

Procenat prelaznosti na nivou škole je 83,73%, a srednja ocjena je 3,95. Najbolju prelaznost na kraju II klasifikacionog perioda tradicionalno su ostvarili učenici šestog razreda.

Kako smo saznali od pomoćnika direktora ove obrazovne ustanove održan je i veliki broj dopunskih časova, što je uticalo na smanjenje nedovoljnih ocjena iz pojedinih predmeta.

“Škola je 9. januara počela sa radom. Tehničko osoblje je tu, priprema prostorije, prostorije se generalno čiste i nadam se da ćemo spremno dočekati i početak II polugodišta – 27. januara”- zaključuje Klačar.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Održan III Oldtajmer skup Pljevlja

Učestvovalo je 27 automobila iz Crne Gore. Izložba oldtajmera i proglašenje pobjednika je bila upriličena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *