Naslovna / Vijesti / Društvo / Žene na sjeveru Crne Gore malobrojne na mjestima gdje se donose odluke

Žene na sjeveru Crne Gore malobrojne na mjestima gdje se donose odluke

Iako formalno postoje lokalni akcioni planovi za rodnu ravnopravnost u većini gradova, način na koji se realizuju razlikuje se od opštine do opštine na sjeveru države, prenose Vijesti.

Formalno, lokalni akcioni planovi za rodnu ravnopravnost postoje u većini gradova. Njima su precizirani  ciljevi koji bi trebalo da dovedu do veće „vidljivosti“ žena na mjestima gdje se odlučuje i da poprave njihov položaj u svim segmentima života. Prema onome što su „Vijestima“ odgovorili iz lokalnih uprava, u sprovođenje tih ciljeva, nadležni kreću s različitom količinom ambicije. Uočljiv je i vrlo fleksibilan doživljaj onoga što bi ženama trebalo da popravi položaj.

Na primjer, predlogom budžeta Žabljak za 2020. godinu, za razliku od mnogih drugih opština, nisu planirana sredstva za podršku preduzetnica.

S druge strane, Opština Pljevlja je jedna od prvih opština u Crnoj Gori koja je 2010. godine donijela Lokalni akcioni plan rodne ravnopravnosti. U toku je izrada trećeg dokumenta te vrste, koji će važiti za naredni četvorogodišnji period.

„Ustanovili smo i druge mehanizme za postizanje rodne ravnopravnosti – imenovan je Savjet za rodnu ravnopravnost, kao stalno radno tijelo, usvojena je Odluka o ravnopravnosti polova, formirana Kancelarija za rodnu ravnopravnost. Lokalnim akcionim planom rodne ravnopravnosti realizovane su skoro sve aktivnosti“, kaže Sanja Đondović iz Sekretarijata za društvene djelatnosti.

Prošle godine realizovane su brojne aktivnostu, među kojima je sufinansiranje Sigurne ženske kuće, Sajam ženskog preduzetništva, projekat ekonomskog osnaživanja žena, a finansiran je program rada ženskog Fudbalskog kluba „Breznica“. Tu su i sajmovi ženskog preduzetništva, formiranje baza podataka o nasilju u porodici, izrada Lokalnog akcionog plana zaštite od nasilja u porodici… dodala je Đondović.

U priručniku „Rodni aspekt na lokalnom nivou“, čiju je izradu podržala Misija OEBS-a u Crnoj Gori u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava Crne Gore, naglašava se da su žene u lokalnim organima vlasti zaposlene uglavnom na administrativnim poslovima. Žene su brojnije u lokalnim upravama, ali samo kao pomoć donosiocima odluka, jedna je od konstatacija iz tog priručnika.

Odgovori na pitanja „Vijesti“ iz nekoliko lokalnih uprava povrđuju da je žena malo tamo gdje se politički odlučuje.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *