Naslovna / Vijesti / Društvo / Hrapović: Izdašnim ulaganjima osnažili smo crnogorski zdravstveni sistem

Hrapović: Izdašnim ulaganjima osnažili smo crnogorski zdravstveni sistem

Izdašnim ulaganjima u ljude, opremu i objekte osnažili smo crnogorski zdravstveni sistem, poručio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Prema njegovim riječima, građani to prepoznaju, što pokazuju i istraživanja javnog mnijenja.

“Protekle tri godine posvetili smo povjerenju građana u zdravstveni sistem Crne Gore. Svjesni da zdravstveni radnici predstavljaju stub zdravstvene politike, trudili smo se da medicinski kadar ima veće mogućnosti za sopstveno usavršavanje i ličnu afirmaciju. Tako da smo kroz program medicinske edukacije na godišnjem nivou odvajali 750.ooo eura. Omogućili smo usavršavanje našim doktorima u najeminentnijim klinikama”, naglasio je ministar.

U protekle tri godine je odobreno 268 specijalizacija i 48 užih specijalizacija.

“Sa ponosom ističem da će se naredne godine 146 ljekara specijalista i 10 subspecijalista vratiti u zdravstveni sistem. Ulaganje u znanje pratilo je i ulaganje u poboljšanje životnog standarda zaposlenih u zdravstvu. U protekle tri godine uložoili smo 1,5 miliona u stambenu zadrugu Zdravstvo. Ove godine riješeno je stambeno pitanje 167 porodica. Ne zaustavljamo se, Vlada je dodatno opredijelila 1,5 miliona eura za naredne tri godine za riješavanje stambenog pitanja.”, istakao je on.

Prema Hrapovićevim riječima, sedam miliona eura je uloženo tokom tri godine u adaptaciju objekata kako bi građanima i zaposlenima pružili konfor.

“Zdravstveni sistem se sve više oslanja na sopstvene snage i kapacitete, i sve manje zavisi od centara u regionu. Imali smo višemilionsko ulaganje u opremu i ono će se nastaviti”, istakao je ministar.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za ponedjeljak, 21. 9. 2020.

  PONEDJELJAK 21.9.2020.     7,00-7,40 Muzički program     7,40-7,50 Pljevljа u slici- repriza …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *