Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Purišić: Prvi put u crnogorskoj ekonomiji broj zaposlenih porastao za više od 200.000

Purišić: Prvi put u crnogorskoj ekonomiji broj zaposlenih porastao za više od 200.000

Prvi put u crnogorskoj ekonomiji imamo rast od više od 200.000 zaposlenih, dok je broj nezaposlenih smanjen za oko 8.200, saopštio je danas ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, sumirajući rezultate rada u prethodne tri godine mandata Vlade.

On je istakao da je resor kojim rukovodi realizovao najveći dio planiranih obaveza.

“Prije svega, radili smo na izmjeni radnog zakonodavstva i na taj način poboljšali poslovni ambijent u Crnoj Gori. Zaposlenost stanovništva je rasla po stopi od 14,8 odsto. To je oko 26.500 novih radnih mjesta, što je bitno popravilo socijalne i ekonomske prilike na tržištu rada”, ocijenio je Purišić.

U prethodne tri godine izgrađeno je oko 500 stanova za penzionere u više opština.

“Samo u ovoj i narednoj godini biće izgrađeni kapaciteti za oko 500 mjesta u staračkim domovima”, naveo je Purišić, dodajući da će biti izgrađena još tri dnevna boravka za stare, višenamjenski objekat u Gusinju za potrebe Centra za socijalno osiguranje, biće završeni i starački domovi u Podgorici i Nikšiću, a počeće i gradnja domova za stare u Plavu i Rožajama.

Osim toga, najavio je ministar, u Bijelom Polju biće izgrađeno i skonište za žrtve nasilja, a u centralnom dijelu Crne Gore specijalizovano sklonište za žrtve trgovine ljudima.

“Sve će to pružiti značajno bolje uslove za socijalnu brigu. Sve ovo što smo radili u protekle tri godine je bitno popravilo položaj naših građana i sa ovim aktivnostima ćemo nastaviti”, poručio je Purišić.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Vlada smanjuje troškove, razmjena podataka isključivo elektronska

Vlada Crne Gore usvojila je na prošloj sjednici važnu uredbu o elektronskoj razmjeni podataka između …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *