Naslovna / Vijesti / Društvo / U Otvorenom centru „Bona Fide“ realizacija dva programa

U Otvorenom centru „Bona Fide“ realizacija dva programa

U tekućim aktivnostima Otvorenog centra “Bona Fide” realizuju se dva programa Zaštita žena i djece od muškog nasilja i Ekonomsko osnaživanje žena iz ranjivih kategorija. Prema riječima direktorice Otvorenog centra “Bona Fide”, Sabine Talović u zadnje dvije godine ovaj centar je mjesto podrške i prihvata velikog broja izbjeglica. Svakako treba napomenuti da su vrata ovog Centra otvorena za sve ranjive kategorije društva kojima je podrška i pomoć potrebna.

Otvoreni centar Bona Fide, prva organizacija  ove vrste na sjeveru  osnovana 1999. godine čija je vizija život bez nasilja, lokalna demokratija i multietnicitet, pravilan i stabilan mir, rodna ravnopravnost i ekonomski jake žene.

Tekuće aktivnosti ovog centra jesu dva programa, prvi Zaštita žena i djece od muškog nasilja u okviru koga se kroz servise obezbjeđuju usluge i servisi za efikasno, brzo i adekvatno zbrinjavanja žena i djece žrtava nasilja, zatikm siguran i nezavisan prostor za ženske inicjative.

Program Ekonomsko osnaživanje žena iz ranjivih kategorija predviđa stvaranje uslova za ekonomsko osnaživanje žena kroz sticanje radnih vještina i podršku pri zapošljavanju kao i socijalno preduzetništvo “Korak ka nezavisnosti”.

Za 2020. godinu imaju velike planove koji se uklapaju u lokalne akcione planove, strategije, protokole i nacionalnu legislativu.

“Negdje smo svi na istom zadatku, pomoć i podrška ranjivim grupama koje jesu naše ciljne grupe i čije stavove mi zastupamo.”, kaže direktorica Otvorenog centra “Bona Fide”, Sabina Talović.

Vrata Otvorenog centra Bona Fide uvijek su otvorena za one kojima su pomoć i podrška potrebni.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Raspisan konkurs za upis na specijalističke studije, otvoreno 2.299 mjesta

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore raspisao je Konkurs za upis na specijalističke studije za studijsku …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *