Naslovna / Vijesti / Društvo / UP: Naša je obaveza da čuvamo građane ali i zašititimo pripadnike službe

UP: Naša je obaveza da čuvamo građane ali i zašititimo pripadnike službe

Direktor Uprave policije Veselin Veljović se sastao danas sa policijskim službenicima koji su zadobili povrede u incidentima koji su se dešavali u prethodnom periodu – saopšteno je iz Uprave policije.

”Aktuelna pitanja i dešavanja u Crnoj Gori zahtjevala su i preduzimanje zakonom propisanih policijskih radnji radi očuvanja stabilnosti, reda i bezbjednosti države. Svjedoci smo da su prilikom vršenja radnih zadataka naši službenici bili izloženi kako verbalnim tako i fizičkim napadima. Iznenađeni smo bili stepenom agresije koji je bio upućen prema pripadnicima službe”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Veljović je na sastanku kazao da izražava priznanje na savjesnom i odgovornom obavljanju radnih zadataka. On je čestitao na odličnim i hrabrim reakcijama koje je, kako navodi, policija pokazala u ključnim momentima kada je odgovornost službe posebno naglašena da čuva državu i njene građane.

”Patriotizam i jedinstvo koje ste pokazali zaslužuju poštovanje. Naša je obaveza da čuvamo građane ali i da snagom zakona zaštitimo naše ljude. U izvršavanju opredjeljenih zadataka iskazali ste mudrost i trpeljivost a kada je bilo neophodno pokazali ste efikasnost, hrabrost i požrtvovanost u odgovorima na nasilje koje je bilo usmjereno direktno na vas.“ – istakao je Veselin Veljović.

Podsjećamo da je u incidentima koji su se desili u Podgorici i Pljevljima povrijeđeno deset pripadnika policije od kojih je jedan službenik zadobio tešku tjelesnu povredu dok su ostali zadobili lake tjelense povrede.

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *