Naslovna / Vijesti / Društvo / OŠ “Salko Aljković” zadovoljni postignutim uspjehom učenika na kraju drugog klasifikacionog perioda

OŠ “Salko Aljković” zadovoljni postignutim uspjehom učenika na kraju drugog klasifikacionog perioda

Na kraju drugog klasifikacionog perioda u OŠ “Salko Aljković” 736 učenika postiglo je zadovoljan i standardan uspjeh. Procenat prelaznosti na nivou škole je 78,28 odsto, a srednja ocjena 3,44. Učenici su imali 7151 opravdani i 83 neopravdana časa, šest učenika kojima je izrečen ukor direktora popravilo je vladanje na primjerno.

Na kraju drugog klasifikacionog perioda u OŠ “Salko Aljković” pohađalo je 736 učenika od tog broja brojčano je ocjenjeno 513 učenika i opisno 233 učenika od prvog do trećeg razreda koji se ocjenjuju na osnovu postignuća u tom period.

Najbolje odjeljenje četvtog razreda je IV- 4, petog V-1, zatim šestog VI-2, sedmog VII-2, osmog VIII-4 I devetog IX – 3.

Statistički podaci pokazuju das u učenici u toku drugog klasifikacionog perioda imali ukupno 7 234 izostanka, od tog broja 83 neopravdana časa i 7 151 opravdani čas.

“Vodimo evidenciju o učenicima koji imaju određen broj slabih ocjena da u saradnji sa predmetnim nastavnicima, roditeljima, stručnom službom i upravom škole popravili uspjeh u drugom klasifikacionom period ili do kraja školske godine.”, kaže direktor OŠ “Salko Aljković”, Faik Muhović.

Novina u preijedlogu reformi jeste da roditelji pored izvještaja o uspjehu učenika imaju pristup i elektronskom pregledu uspjeha i ocjena koje je učenik postigao.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Policija pojačava kontrole posjedovanja zimske opreme

Imajući u vidu najave Zavoda za hidrometeorogiju i seizmologiju o promjeni meteo uslova kao i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *