Naslovna / Vijesti / Društvo / Polaznici zadovoljni dosadašnjim radom Prve škole retorike i javnog nastupa na sjeveru Crne Gore

Polaznici zadovoljni dosadašnjim radom Prve škole retorike i javnog nastupa na sjeveru Crne Gore

Prva škola retorike i javnog nastupa na sjeveru Crne Gore osnovana je u Pljevljima na inicjativu dr Radovana Radonjića. U periodu od sedam mjeseci rada polaznici su stekli dodatno znanje o retorici, iskustvo u lijepom govorenju i imali priliku da se druže sa ljudima koje interesuju slične oblasti. Uspjeh će biti krunisan dodjelom diploma za 20 polaznika ove škole. Uskoro škola otvara vrata i za novu generaciju.

Na ideju dr Radovana Radonjića osnovana je Prva škola retorike na sjeveru Crne Gore koja intenzivno radi oko sedam mjeseci.

“Retorika se bavi pronalaženjem najboljih stvari, ubjeđivanjem, dok je govorništvo praksa u kojoj se ta pravila primjenjuju, tako da treba razlikovati ta dva segmenta.”, precizira osnivač Prve škole retorike i javnog nastupa na sjeveru Crne Gore, Stejapan Krstonijević.

A kako se osloboditi straha od javnog nastupa Krstonijević kaže:

“Što se tiče straha od javnog nastupa to je sigurno modus sa kojim moramo kontinuirano da nastupamo, što više, samo sa tim skladom i sistemom prevazići ćemo strah i tremu”, objašnjava Krstonijević.

Među zainteresovanim polaznicima su i mlađi i  stariji.

“Posebno me raduje da kažem što ciljna grupa naše škole retorike nije od 15 do 35 imali smo i starijih.”, kaže Krstonijević.

Polaznicima škole retorike otvaraju se nove mogućnosti za dalje napredovanje u govorničkoj vještini, ali i lijepo druženje sa ljudima sličnih interesovanja.

“Škola retorike prije svega omogućuje veliko iskustvo koje nam jako znači u nastavku našeg života.”, objašnjava polaznica Prve škole retorike i javnog nastupa na sjeveru Crne Gore, Anastasija Andrić.

Zajedno sa polaznicom Andreom Gačević ostvarile su velike uspjehe i na državnom takmičenju. Treba napomenuti das u u toku ove godine organizovane i brojne debate na raznovrsne i zanimljive teme.

Prva škola retorike i javnog nastupa na sjeveru Crne Gore uskoro otvara vrata za nove polaznike.

“Ako bi rekli da je život partija šaha, onda bi sigurno mogli da kažemo da je pohađanje škole retorike jedan od najboljih, najkvalitetnijih i najprosperitetnijih poteza u djelu obrazovanja.”, precizira Krstonijević.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *