Naslovna / Vijesti / Društvo / Statistički podaci u OŠ “Boško Buha” više nego zadovoljavajući

Statistički podaci u OŠ “Boško Buha” više nego zadovoljavajući

Po riječima direktora OŠ „Boško Buha“, Albina Konda, kolektiv ove škole je zadovoljan uspijehom učenika postignutom na kraju II klasifikacionog perioda, ali su zadovoljni i svim ostalim aktivnostima i uspijesima kojih je u prvo polugodištu bilo mnogo.

Na nivou razreda najbolji uspijeh postigli su učenici šestih razreda, a najslabiji učenici devetih razreda. Kako je istakao Kondo uspijeh učenika devetih razreda nije nešto neuobičajeno, i da se slična situacija dešavala i prethodnih godina. Ukupan procenat prelaznosti u ovoj školi je veći od 85%.

Važno je napomenuti da je u toku prvog polugodišta u OŠ “Boško Buha” održan i veliki broj dodatnih i dopunskih časova ukupno 619 časova. Nastavnici i učenici svoje vrijeme usmjerili su i ka radu i angažovanju u raznim sekcijama, a ukupan broj sekcija u ovoj školi je 106.

Nastavnici su usmjereni i ka svom usavršavanju, tako da 13 nastavnika u OŠ “Boško Buha” ima više zvanje, a kako je rekao Kondo u narednom period i taj broj će biti veći.

Ove godine pet je dobitnika nagrada iz Fonda za kvalitet i talente u OŠ “Boško Buha” i to jedna nastavnica i četiri učenika što predstavlja izuzetan uspijeh obzirom na broj učenika u ovoj obrazovnoj ustanovi.

U školi je u toku generalno čišćenje prostorija, a svi radovi biće gotovi do 27. januara kada počinje drugo polugodište.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *