Naslovna / Vijesti / Društvo / Procenat prelaznosti u Gimnaziji “Tanasije Pejatović” 71,03

Procenat prelaznosti u Gimnaziji “Tanasije Pejatović” 71,03

Na kraju drugog klasifikacionog period učenici Gimnazije “Tanasije Pejatović” ostvarili su dobre rezultate. Procenat prelaznosti je 71,03. Ukupno 255 učenika imalo je pozitivan a 103 učenika nedovoljan uspjeh.

Na kraju prvog polugodišta učenici i profesori Gimnazije “Tanasije Pejatović” ostvarili su dobar rezultat. Od 359 učenika, njih 255 imalo je pozitivan a103 učenika nedovoljan uspjeh, sto je 28,69 posto. Procenat prelaznosti na kraju ovog klasifikacionog perioda je 71,03, što je znatno bolje nego u istom period prošle godine ili 6% bolji rezultat u odnosu na prvi klasifikacioni period.

“Najbolji rezultat ostvarili su učenici prvih razreda, čije ukupan procenat prelaznosti 93,33, zatim učenici trećih razreda, pa drugih i četvrtih“. Učenici prvih razreda su obično najbolji na drugom klasifikacionom periodu, zadrže odličan ili vrlodobar rezultat, što znači da se u Gimnaziju upisuju najbolji učenici“, kaže direktorka Gimnazije Ljiljana Bajčetić.

Bajčetić napominje da je na kraju prvog polugodišta 331 učenik imao je primjerno vladanje, 21 dobro i samo sedam učenika nezadovoljavajuće vladanje. Ocjena vladanja uglavnom je zavisila od broja izostanaka.

“Na kraju kalendarske godine javnost je imala priliku da čuje da su neki naši učenici najbolji sportisti. Oni uglavnom mnogo odsustvuju zbog treninga i preiprema, a mi za to imamo razumjevanja”, kaže Ljiljana Bajčetić.

Treba istaći da 13 učenika do sada nije imalo nijedan izostanak.

Dakle, na kraju prvog polugodišta učenici prvih razreda ostvarili su najbolje rezulta. Za očekivati je će u narednom period maturanti ostvariti bolje rezultate, jer ih čeka upis na fakultet.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *