Naslovna / Vijesti / Društvo / Rekonstrukciju Osnovne škole ’’Bratstvo Jedinstvo‘’ u Bukovici podržala američka ambasada

Rekonstrukciju Osnovne škole ’’Bratstvo Jedinstvo‘’ u Bukovici podržala američka ambasada

Ambasada SAD u Crnoj Gori u saradnji sa Ministarstvom prosvjete realizuje ukupno petnaest projekata koji se odnose na obrazovnu infrastrukturu, čija je ukupna vrijednost skoro tri miliona eura. Za ovu godinu planirana je rekonstrukcija pet školavrijedna preko million evra. To su saopštili ministar prosvjete Damir Šehović i ambasadorka SAD u Crnoj Gori. Džudi Rajzing Rajnke predstavljajući zajedničke projekte.

Prva faza, koja je prikraju realizacije, vrijedna je oko 620 000 evra i uključuje rekonstrukcije na četiri škole, u opštini Pljevlja obuhvaćena je  OŠ “Mihailo Žugić” Odžak gdje je ugovorena vrijednost radova 213 000 evra. Saopšteno je da će se na više objekata raditi u toku 2020. godine, kroz drugu fazu koja se odnosi na pet škola, a ukupno vrijedi preko million evra. Za rekonstrukciju Osnovne škole „Bratstvo  Jedinstvo“ Kovačevići u našoj opštini biće uloženo preko 201 000 evra i to u totalnu rekonstrukciju enterijera i nove toalete.

Najavljene su i nove rekonstrukcije, koje bi trebalo da se realizuju u trećoj i četvrtoj fazi projektne saradnje ambasade SAD i Ministarstva prosvjete. U ovoj fazi će se raditi i na rekonstrukciji Gimnazije Tanasije Pejatović Ambasadorka Rajnke rekla je da je Vlada Sjedinjenih Američkih Država od 2009. godine, kroz Program humanitarne pomoći, izdvojila više od 13 miliona dolara za finansiranje 51 projekta koji su značajno poboljšali kvalitet života građana Crne Gore, uključujući izgradnju ili obnovu škola, dječjih vrtića i domova zdravlja u cijeloj zemlji.

“Proteklih nekoliko mjeseci posjetila sam nekoliko naših nedavno završenih projekata i uvijek sam ponosna i srećna kad vidim da građani Crne Gore imaju jasnu i konkretnu korist od tih projekata,” kazala je ambasadorka.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Na koronavirus pozitivno još 212, četiri slučaja u Pljevljima

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 857 uzorka na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *