Naslovna / Vijesti / Politika / Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

Odbijanjem inicijative koja je podnesena od strane građana, predstavnici vladajuće koalicije u Pljevljima kukavički su pobjegli od rasprave u Skupštini opštine Pljevlja, a time i od suočavanja sa samima sobom, uprkos očekivanju i zahtjevima vjerujućeg pravoslavnog naroda u Pljevljima. Ovim potezom predsjednik Opštine, predsjednik Skupštine opštine i odbornici vladajuće koalicije pokazali su da su im lične privilegije važnije od Crkve i vjere. Štaviše, ovim postupkom oni su sami sebe isključili iz Crkve. I pored toga, još jednom ih pozivamo i poručujemo im da još nije kasno da se dozovu pameti i oglase, jer sve će proći, ali crni obraz ostaje.

Više od deset hiljada Pljevljaka skoro svake noći izlazi na litije i protivi se zakonu protiv Srpske pravoslavne crkve i pravoslavlja u Crnoj Gori, zakonu koji podrazumijeva otimačinu crkvene imovine i svetinja i koji treba da omogući raspopima i nekanonskim lažnim crkvama, koje su registrovane kao nevladine organizacije, da koriste svete crkvene objekte. To bi izvjesno bio put u gašenje Crkve i pravoslavlja u Crnoj Gori i to građani Pljevalja dobro razumiju. Naravno da je zbog toga bilo neophodno održati i vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta u Pljevljima, koji bi morao i sam da zauzme jasan stav protivljenja ovakvoj politici državne vlasti.

Vjerujući pravoslavni narod u Pljevljima sada sve jasno vidi i savršeno razumije da se ovako dalje ne može, zbog čega je i ustao da brani svoje svetinje. Uvjereni smo da je sada i dosadašnjim glasačima ove garniture na vlasti jasno kakvi su pojedinci koji ih predstavljaju i da oni više ne zaslužuju njihovo povjerenje i podršku.

Vladislav Bojović, predsjednik OO Demokratske narodne partije Pljevlja i funkcioner Demokratskog fronta

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *